Željko Obradović/Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Bivši šampion Evrope se divi treneru Partizana.

Bivši košarkaš Panatianikosa sa kojim je bio dvostuki šapion Evrope, a sada direktor skautinga Denver Nagetsa, Dru Nikolas, nahvalio je trenera Partizana Željka Obradovića.

PROČITAJTE JOŠ:

„Moram da odam priznanje Dejvidu Blatu koji mi je u Benetonu dao potpunu slobodu, čak i u Efesu se igrali slobodno. I tu mi je verovao, i mogao sam da imam loptu u rukama. Željko je bio veoma drugačiji, uloge su bile mnogo više definisane i on je želeo da se igra na određeni način. Ipak, onog trenutka kada je verovao da ćeš se toga držati, davao je i slobodu“, izjavio je Nikolas za „Basket Njuz“.

Istakao je da je Obradović košarkaški zavisnik.

„On je košarkaški zavisnik. Kada se ne bavi svojim poslom, ostaje do 3-4 ujutru, naročito kada je NBA plej-of u toku. Siguran sam da čovek sa njegovim košarkaškim umom konstantno gleda stvari, uzima nešto odavde, nešto odande, analizira… On je u večnoj potrazi za novim znanjem o košarci“.

Govorio je i o tome kako bi se devetostruki šampion Evrope snašao u NBA ligi, iako je i sam Obradović više puta isključio tu mogućnost.

„Mnogo je drugačije u SAD, nisam siguran da bi on toliko uživao. Sad kad radim tu, uvideo sam kaav je NBA raspored, mnogo utakmica i skoro nimalo vremena za trening, a zanm da on u tome najviše uživa, ne u tome da ide s utakmice na utakmicu. Njegova najveća vrlina, i ono za šta sam u njega uvek imao poverenja, jesu plej-of utakmica i fajnal-for. Kada ima vremena da analizira, prilagodi se i da koristi različite tehnike zavisno od rivala. Uvek je imao odgovor: ’Ako igraju drop, napadamo ovako’. Tu je bio za glavu i ramena iznad ostalih“, zaključo je Nikolas.

BONUS VIDEO Željko Obradović posle velike pobede u derbiju ABA lige protiv Crvene zvezde