Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.

Španska Marka je podsetila na neke od zanimljivih epizoda iz karijere trofejnog trenera.

Željko Obradović u Madridu vodi Partizan protiv Reala, a u utorak uveče prvom utakmicom startuju Top 8 fazu Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč u „Vizink“ centru se igra od 20.45, a Obradović se namerio na tim koji je tokom devedesetih vodio kao trener. I popeo ga je na krov Evrope, baš kao i Partizan 1992.

Tri decenije trenerskog posla i devet Evroliga kasnije, Obradović ima tonu iskustva za ovakve završnice sezona, ali baš pored terena se ne vidi mnogo stvari koje se kasnije prepričavaju.

Upravo na jednu takvu epizodu podseća Marka, citirajuću Džoa Arlaukasa, koji je za Željka igrao u Realu.

„Jednog dana me je Željko izbacio sa treninga. Nisam bio fokusiran i poslao me je u svlačionicu. A onda je došao i zainteresovao se za mene i izgladili smo odnos tako što smo popili piće. Kući sam došao polupijan pošto sam sam stukao flašu Čivasa. U jednom trenutku te nervira, a već u sledećem ti je najbolji prijatelj“, pričao je Arlaukas, a piše Marka.

U jednom od nedavnih razgovora za Mocart istakao je da taj odnos sa Željkom nije nimalo lak jer ne odstupa ni za milimetar od onoga što traži od igrača.

„Znali smo popriličan broj puta da kažemo jedan drugom: ‘J*** se’, on meni, pa ja njemu. Imali smo svađa, sučeljavanja. Nije uopšte teško mrzeti Željka kada vas trenira i kada imate moj temperament, a ja sam bio pomalo poznat da imam problema sa emocijama, nisam se suzdržavao, besneo sam. Znali su to i ostali treneri, ali niko nije bio kao Željko. Bio sam u čudu“, kazao je Arlaukas.

BONUS VIDEO: Grme „grobari“ u Madridu, ori se pesma Hanke Paldum

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar