Foto: EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO

Bilo je samo pitanje vremena kada će povući ovakav potez

Čima Moneke, košarkaš Baskonije, ove sezone važi za jednog od najboljih igrača u Evropi, a sada je odlučio da otvori Jutjub kanal.

Moneke ove sezone prosečno beleži 14,2 poena uz 7,2 skoka u elitnom takmičenju, jedan je od igrača koji je napravio najveći uspon prethodnih meseci, a na terenu često ima atraktivne poteze i voli kada je atmosfera na tribinama uzavrela.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog toga što je navijačima simpatičan i neobičan, smatrao je kao prikladno da otvori Jutjub kanal i na njemu komunicira sa fanovima. Prvi video posvetio je meču sa Crvenom zvezdom.

Baskonija je u prvom delu sezone pobedila Zvezdu u Vitoriji sa 87:85, a Moneke je tada imao 15 poena uz devet skokova. U video klipu koji je postavio na Jutjub, Moneke je opisao kako izgleda njegov dan pred i posle utakmice, u ovom slučaju sa Zvezdom.

Taj meč bio je i više nego interesantan. Do poslednje sekunde se nije znao pobednik, Rokas Giedraitis je imao šut za pobedu, a na kraju je upravo Moneke rešio pitanje pobednika i to na prilično neobičan način – namerno je promašio slobodno bacanje, na nagovor Vanje Marinkovića.

“Prišao mi je Vanja i rekao: “Promaši”. I ja sam promašio, vreme je isteklo i utakmica je završena. Pametan potez, ne bi mogao baš svako da promaši na taj način. Nikada pre nisam vežbao. Ponovio sam sledećeg dana na treningu i nisam uspeo”, rekao je Moneke između ostalog u svom prvom Jutjub snimku.

Baskonija u četvrtak dolazi u Arenu, gde će igrati protiv Crvene zvezde od 19 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar