Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri kaže da se njegov tim borio, da je pravio mnogo grešaka, ali na kraju uspeo da pobedi Crvenu zvezdu.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Žalgiris je odneo pobedu iz Beogradske arene u meču 26. kola Evrolige sa 93:91 uz 25 poena Kinana Evansa kod pobednika. Za poražene je 21 poen i 14 asistencija imao Jago dos Santos.

PROČITAJTE JOŠ:

„Očito je da je bila teška utakmica za oba tima, bilo je komplikovano. Mnogo sitnica je uticalo na momentum, rezultat i rotaciju igrača. Borili smo se 40 minuta, pravili mnogo grešaka. Zvezda je igrala čvrsto, malo smo izgubili disciplinu, ali idemo kući sa pobedom. U poslednje vreme igramo dobro, ne dobijaš uvek kad igraš dobro, ali gradimo sebi šanse u svakom meču i pobeda ovde je velika“, rekao je Trinkijeri posle meča.

Objasnio je i da je sa ekipom imao ukupno osam treninga do sada, pa kaže da ne zna šta je za sada limit njegovog tima.

„Ova ekipa može da se bori, da greši, nekad možda nema najviše talenta, ali se bori i pokušava da igra košarku. A kad pričamo o atmosferi, ovde je dvorana malo veća, Žalgirio arena je oko 15.000, ovde je više. Atmosfere su slične, ali ovde kad se zapali, zapali se baš“, rekao je Trinkijeri kroz osmeh.

Prokomentarisao je i situaciju na kraju meča gde je Kinan Evans, strelac 25 poena bio veoma blizu linije polovine terena u momentu kad se meč lomio. Mnogi navijači Zvezde su tu videli prelazak preko pola, ali je zaista teško reći.

„Prva stvar, ja nisam video grešku, pogledao video, nije mi bilo tako jasno. Drugo, mislim da je nemoguće to promeniti. U svakom slučaju, moramo reći da je bilo milion grešaka. Mi smo tri puta išli na koš i… Evansa nokautiraju, ništa nisu svirali, i to su greške. Jedna za drugom. Nisam siguran da je ovo greška, pogledao sam video, ali mi nije još jasno“, kaže Italijan.

Na pitanje o tome šta Žalgiris ima što Zvezda i Partizan nemaju za A licencu u Evroligi, trener litvanskog tima se nije dao „prevariti“.

„Nećeš me uvaliti u ovu priču. Ja sam navijač košarke, obožavam da igram Evroligu u ovoj areni, došli su mi prijatelji iz Italije da gledaju juče Partizan – Bajern i danas Zvezda – Žalgiris. Postoji La skala di Milano i postoji Arena u Beogradu. Sve što je politika nije za mene, znam samo da su Zvezda i Partizan i prošle i ove godine igrali Evroligu. Šta će biti, nemam pojma“, rekao je Trinkijeri i dodao da nije gledao meč Partizana i Bajerna, te da mu je bilo teško jer je vodio obe ekipe.

BONUS VIDEO: Andrea Trinkijeri o A licencama za Partizan i Crvena zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar