Američki košarkaš Brendon Dejvis doživeo je bolnu povredu kolena u meču svoje Valensije protiv Unikahe.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Dejvis, reprezentativac Ugande i jedan od najboljih igrača Valensije ispao je iz rotacije u ubedljivom porazu od 20 razlike, pa je njegova povreda druga loša vest za tim Aleksa Mumbrua pred meč sa Crvenom zvezdom u Evroligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Dejvisova povreda se dogodila u trećoj četvrtini kada je Augusto Lima slučajno pao na njegovo levo koleno. Srećom, utvrđeno je magnetnom rezonancom u ponedeljak da povreda nije teže prirode jer nema frakture.

COPE je izvestio da je Dejvis pregledan u bolnici IMSKE u Valensiji i da će verovatno pauzirati nekoliko nedelja, što ga svejedno čini nedostupnim za meč sa Zvezdom.

Ima nagnječenje i upalu, ali ne i prelom, što ne olakšava posao Mumbruu pred okršaj sa direktnim protivnikom u borbi za plej-in Evrolige.

Valensija i Zvezda igraju u utorak od 20 časova u Beogradu. Crveno-beli pred taj meč imaju skor 9-14, dok su Španci na 12-11.

Valensija je u prvom međusobnom meču pobedila Zvezdu sa 85:81, a upravo je Dejvis tada bio najbolji na parketu sa 21 poenom.

Prosečno ove sezone u Evroligi ima 12,7 poena i 3,9 skokova, dok u ACB ligi ubacuje 14,3 poena i hvata 4,9 lopti po meču. Treba napomenuti da je i Zvezda bila oslabljena zbog povreda u poslednje vreme, pa na svom maksimumu još uvek nisu Miloš Teodosić i Nemanja Nedović, a Nikola Topić je van stroja.

BONUS VIDEO: Najboljih 10 poteza utakmice Alba Berlin – Crvena zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar