Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Sve zanimljive detalje sa utakmice pogledajte i pročitajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Partizana pobedili su Monako sa 89:85 nakon produžetka u 12. kolu Evorlige.

Meč je bio pun preokreta, crno-beli su vodili sa +8 u četvrtoj deonici, ali je Monako na krilima Majka Džejmsa uspeo da izbori produžetak. Tamo je domaćin poveo, gost u dva navrata preokrenuo, ali je Partizan na kraju prelomio meč u svoju korist.

PROČITAJTE JOŠ:

Najefikasniji u dresu Partizana bio je Kevin Panter sa 25 poena, dok je Džejms Naneli imao 23 uz pet skokova. Veliku pomoć njih dvojica imali su u Pi Džej Doužeru (15 poena, pet skokova, sedam asistencija) i Brunu Kaboklu (13 poena, šest skokova).

Kod Monaka najbolji je bio Donatas Motiejunas sa 23 poena, dok je Majk Džejms imao 16 uz po osam skokova i asistencija.

Crno-beli su sada na skoru 6-6, dok Monako ima 7-5.

U narednom kolu Partizan će dočekati Olimpiju Milanu, dok Monako ide na gostovanje Žalgirisu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Obe ekipe su sporo otvorile meč, ali je Partizan onda napravio seirju i poveo 11:2. Međutim, gost je brzo odgovorio i do kraja prvog perioda prišao na 16:13.

Početkom druge deonice Monako je preokrenuo, razigrao se Eli Okobo, pa je ubrzo gost otišao na +6. Nakon toga je Naneli pogodio šut za dva, a Džejms je promašio za tri. Potom je Naneli ubacio trojku, a Lojd nije uzvratio istom merom – 30:31. Oba tima su potom poentirala za dva, Lojd je potom bio sjajan u prodoru, Smailagić nije završio akciju kako je želeo, ali je Džejms promašio trojku za kraj prvog poluvremena – 32:35.

Kroz celu treću četvrtinu ekipe su se smenjivale u vođstvu, Naneli je dominirao u napadu, ali Monako nije popuštao, pa je na ulazu u četvrtu deonicu na semaforu stajalo 51:51.

Doužer je vezao pet poena na otvaranju četvrte četvrtine, a isti igrač je ubrzo doneo svom timu prednost od osam poena. Međutim, Monako je opet uspeo da se vrati i preko Džejms dođe do 65:64. Naneli je bio polovičan sa penala, a Partizan se uz mnogo sreće odbranio. Doužer je promašio za dva, a Motiejunas je izjednačio na drugoj strani. Panter je promašio trojku preko ruke, ali je Kaboklo izborio novi napad u kom je pogodio jedan od dva penala. Motiejunas je izgubio loptu, a Kaboklo je opet bio polovičan sa penala. Monako je izgubio još jednu loptu – 68:66.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Panter je promašio sa poludistance, Džejms je izgubio loptu, nakon sjajne odbrane Doužera, a kapiten Partizana je u kontri položio za 70:66. Džejms je ubacio trojku nakon tajm-auta za 70:69, Monako je onda napravio grešku u odbrani, pa je Naneli sa penala bio siguran za 72:69. Partizan je branio poslednji napad Monaka, ali je Džejms ubacio trojku preko ruke. Dve sekunde su bile ostale do kraja, ali Panter nije ubacio šut za pobedu – 72:72.

Kapiten crno-belih je u produžetku bio odličan, Partizan se malo mučio sa penala, a Motiejunas je držao Monako u igri. Ipak, upravo je on promašio trojku za vođstvo, a Braun nije izborio novi napad. Doužer je sa penala bio nesiguran, ali polovičan. Motiejunas je mislio da je pod faulom, ali nije bio, pa je promašio. Motiejunasu je sviran nesportski faul, a Smailagić je iskoristio dva penala. Partizan je izgubio loptu, Motiejunas je našao put do koša za 87:85, ali je do kraja ostala samo sekunda. Naneli je utakmicu okončao sa dva penala.

Standings provided by Sofascore

Partizan – Monako 89:85 (16:13, 16:22, 19:16, 21:21, 17:13)

Dvorana: Arena, Beograd, Srbija. Sudije: Garsija, Boltauzer, Đovaneti.

Partizan: Avramović 2, Panter 25, Ledej 3, Anđušić 2, Doužer 15, Kaboklo 13, Smailagić 4, Koprivica, Naneli 23, Vukčević 2, Jaramaz, Ponitka. Trener: Željko Obradović.

Monako: Džejms 16, Okobo 9, Lojd 6, Motiejunas 23, Hol 4, Uatara, Blosomgejm 4, Braun 10, Dialo 10, Voker, 3 Korneli, Tarpi. Trener: Saša Obradović.

PARTIZAN - MONAKO 89:85

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar