Real Madrid vs Crvena zvezda Foto:STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su poraženi od Reala u Madridu rezultatom 95:72, u okviru 5. kola Evrolige.

Rezultat po četvrtinama bio je 22:10, 24:19, 25:25, 24:18, dok je bitno istaći da je Zvezda igrala bez Džoela Bolomboja i Nemanje Nedovića.

Utakmica nije bila neizvesna, Real je pokazao silu od početka do kraja, dok je Zvezda uglavnom bila nemoćna na obe strane terena. Zanimljivo je da su se na ovom meču čak 24 igrača upisala u listu strelaca.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji u timu Reala bio je Džanan Musa sa 17 poena, a Fakundo Kampaco je dodao 13 uz šest asistencija i tri skoka, a imao je indeks 30 uz samo dva šuta iz igre, koja je inače i pogodio. Po 12 poena dodali su Valter Tavares (šest skokova) i Eli Endiaje, dok je Gabrijel Dek imao 10.

Najefikasniji u dresu Zvezde bio je Miloš Teodosić sa 11 poena, dok je devet dodao Nikola Kalinić.

Zvezda je sada na skoru 3-2 u Evroligi, baš kao i Real, koji je podigao formu.

U narednom kolu Zvezda gostuje Žalgirisu, dok Real ide na noge Olimpijakosu.

Meč je otvoren u veoma sporom i lošem ritmu, grešilo se i promašivalo na obe strane, ali je onda Real „dodao gas“, napravio nekoliko serija i već na kraju prve deonice imao prednost od 22:10.

Zvezda je uspela da se digne, napravila je seriju i prišla na 23:18, ali to je bilo praktično poslednje ozbiljno što je napravila u ovom meču. Real se brzo opet odlepio, stigao do 33:18, Kampaco je igrao neverovatno brzo u napadu, dok je Tavares u reketu pravio ogromne probleme crveno-belima na obe strane terena.

Real Madrid vs Crvena zvezda Foto:EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Gosti su imali zaostatak od 15 poena na poluvremenu, a Real nije posustao ni u trećem periodu, iako je Zvezda u njemu bila izuzetno efikasna i makar nije dozvolila katastrofu. Plavšić je imao nekoliko dobrih poteza, mada daleko od toga da je briljirao, jer je pravio i neke početničke greške, makar za ovaj nivo.

Domaći tim je imao +17 na ulasku u poslednju deonicu, gde je dominirao Džanan Musa. Teodosić je za to vreme pogodio dve trojke, ali je Real bez ikakvih problema povećao prednost i to bez Kampaca na parketu, a pred kraj su se i mladi igrači poput Huga Gonzalesa i Sidija Geja upisali u strelce.

REAL MADRID - CRVENA ZVEZDA 95:72

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar