Foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Košarkaši Panatinaikosa prvi su se plasirali u finale Evrolige, pošto su u Berlinu na Fajnal-foru pobedili Fenerbahče rezultatom 73:57.

PAO je vodio tokom svih 40 minuta i zasluženo otišao u borbu za titulu.

Najbolji u dresu Panatinaikosa bio je Matijas Lesor sa 17 poena i 10 skokova. Kendrik Nan je dodao 14 poena, dok je Džerijan Grent imao 13.

PROČITAJTE JOŠ:

Kod Fenerbahčea je Najdžel Hejs-Dejvis imao 14 poena, dok su po 10 ubacili Marko Gudurić i Nejtan Sestina.

Grčki tim će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Real Madrid – Olimpijakos.

Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

PAO je utakmicu otvorio serijom 12:0, a Fenerbahče je pokrenuo Gudurić, koji je brzo morao da izađe iz igre zbog dva faula. Uspeo je turski tim malo da se stabilizuje, ali je gubio sa 22:13 na kraju prvog perioda.

Pojačao je tim Šarunasa Jasikevičusa ritam početkom druge četvrtine, ali je PAO odgovorio i došao do 32:23. Fenerbahče je zapretio preko Hejs-Dejvisa, koji je bio sjajan u napadu za 38:36 na poluvremenu.

Foto:Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Treća četvrtina bila je veoma tvrda, PAO je držao prednost, ali je Fenerbahče napravio seriju 0:5 i prišao na 51:50. Međutim, od tog trenutka kao da je postojao samo jedan tim na terenu. Lesor je dominirao u reketu, a Kalaicakis je pogodio trojku u padu za 56:50 na kraju treće četvrtine.

Isti igrač je imao skok i poene sa penala na početku poslednje deonice, dok je Lesor pre toga zakucao, pa je na semaforu stajalo 60:52. Fenerbahče nikako nije mogao da pronađe tečnu igru u napadu, igrači Panatinaikosa bili su agresivni u odbrani, a Papapetru, Lesor i Nan su razbili turski tim pred kraj za ubedljivih 16 razlike.

Podsetimo, utakmica je kasnila oko dvadesetak minuta zbog skandala navijača, koji je prethodio, pa mnogi nisu ušli u halu na vreme. Takođe, pred kraj utakmice policajci su ušli na tribine kako bi sprečili potencijalne sukobe.


Panatinaikos – Fenerbahče 73:57(22:13, 16:23, 18:14, 17:7)

Dvorana: Uber arena, Berlin. Sudije: Belošević, Peruđa, Difala.

Panatinaikos: Kalaicakis 5, Vildoza, Slukas 4, Grent 13, Nan 14, Grigonis 6, Papapetru 9, Ernangomez 3, Mitoglu 2, Lesor 17, Adetokumbo, Balcerovski. Trener: Ergin Ataman.

Fenerbahče: Vilbekin 2, Gudurić 10, Dorsi 2, Kalates 5, Hejs-Dejvis 14, Biberović 4, Madar, Pjer, Sestina 10, Motli, Šanli 7, Papajanis 3. Trener: Šarunas Jasikevičus.

PANATINAIKOS - FENERBAHČE 73:57

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar