Foto: Philippe Ruiz / imago sportfotodienst / Profimedia

Sve zanimljive detalje sa meča pročitajte i pogledajte u našem blogu

Košarkaši Partizana izgubili su od Bajerna u Minhenu rezultatom 94:85 u 8. kolu Evrolige.

Crno-beli su mnogo bolje otvorili meč, imali dvocifrenu prednost i u prvom i u drugom periodu, ali je Bajern već do velike pauze prekrenuo, a u drugom poluvremenu nije ispuštao prednost.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je Partizan priliku u završnici, prilazio je i na poen zaostatka, Pi Džej Doužer je promašio trojku za izjednačenje, ali su Bavarci pronalazili dobra rešenja u napadu u poslednja dva minuta i tako slavili.

Najefikasniji u dresu Bajerna bio je Karsen Edvards sa 21 poenom, četiri skoka i tri asistencija, dok je Silvijan Francisko imao 17 poena i šest asistencija. Odličnu partiju imao je i Devin Buker sa 13 poena i 11 skokova.

Kod Partizana je zablistao Bruno Kaboklo sa 19 poena uz čak tri trojke, dok je Džejms Naneli imao 14 poena i osam skokova.

Crno-beli sada imaju skor 3-5 i u narendom kolu dočekuju Albu iz Berlina u Beogradu za dva dana.

Bajern ima isti odnos pobeda i poraza, a za dva dana gostovaće Žalgirisu u Kaunasu.

Foto: kolbert-press/Ulrich Gamel / imago sportfotodienst / Profimedia

Partizan je na krilima Uroša Trifunovića i njegove dobre igre na obe strane parketa imao početnu prednost. Međutim, timska odbrana crno-belih nije bila dobra, pa je i Bajern imao mnogo lakih poena u prvom periodu. Ipak, crno-beli su u napadu do poena dolazili uglavnom preko Trifunovića, Nanelija i Kaminskog, pa su nakon prvih deset minuta imali prednost – 25:32.

Bajern je početkom drugog perioda napravio seriju od 6:0, pa je prišao na 34:38. Partizan je nekoliko minuta uspeo da održi mali prednost, a Vimberg je pred kraj prvog poluvremena pogodio trojku za vođstvo (41:42). Ledej je sa penala doneo izjednačenje, Gilespi je onda lako poentirao pod košem, trojka Nanelija nije bila dobra, ali je zato zakucao u kontri za 44:44. Smailagić je sa penala odveo Partizan na 46:49. Edvards je ubacio trojku uz faul Avramovića, ali je promašio penal. Avramović je utrčao za lake poene na obruču, ali mu je Bolmaro brzo uzvratio. Branković je uz mnogo sreće pogodio dva penala, Partizan je protraćio svoj napad, ali ni Bajern nije realizovao napad za kraj prvog poluvremena – 53:51.

Foto: Philippe Ruiz / imago sportfotodienst / Profimedia

Domaćin je mnogo bolje ušao i u drugo poluvreme, kada se odlepio na +10 preko Edvardsa i Bukera. Partizan je uspeo da se sabere, Doužer i Ledej su uzeli stvar u svoje ruke, ali su Bavarci na kraju treće deonice imali +7, odosno na semaforu je stajalo 70:63.

Danilo Anđušić je forsirao početkom četvrte deonice, ali mu nikako nije išlo. Kaboklo je pogodio trojku nakon pik-en-popa za 74:70, a Gilespi mu je uzvratio zakucavanjem. Avramović je u prodoru bio uspešan, ali mu je Edvards pobegao i pogodio trojku. Kaboklo se nadovezao istim pogotkom, ali se „na žurki“ pojavio i Francisko. Kaboklo je pogodio treću trojku zaredom, a Trifunović je izblokirao Gilespija na 82:78.

Foto: Philippe Ruiz / imago sportfotodienst / Profimedia

Edvards je promašio otvorenu trojku, Francisko je ukrao loptu u odbrani, ali je Ibaka napravio faul u napadu. Kaboklo je poentirao uz peti faul Ibake, a sa penala je doveo Partizan na -1. Gifaj je sa penala bio siguran za 84:81, a Bolmaro je ukrao loptu Kaboklu i onda preko njega ubacio težak šut. Doužer je bio polovičan sa penala, ali je Laso burno reagovao na sudijsku odluku, pa je dobio tehničku, pa je Naneli bio siguran za -3. Doužer je onda promašio torjku za izjednačenje, ali je onda imao sjajan prodor za 86:85.

Francisko mu je onda pobegao i položio, a sviran je i faul, pa je plej Bajerna iskoristio i penal. Naneli nije uspešno rešio napad Partizana, a Bolmaro je prošao Kabokla i zakucao za +6. Doužerova trojka nije bila dobra, a Bajern je do kraja došao do 94:85.


Bajern Minhen – Partizan 94:85 (25:32, 28:19, 17:12, 24:22)

Dvorana: BMW Park, Minhen, Nemačka. Sudije: Roha, Hordov, Konstantinovs.

Bajern: Ibaka 6, Bolmaro 9, Francisko 17, Vajler-Bab 8, Buker 13, Gifaj 4, Gilespi 8, Edvards 21, Branković 2, Vajdeman, Harčenkov, Vimberg 6. Trener: Pablo Laso.

Partizan: Ledej 12, Trifunović 10, Anđušić, Kaminski 9, Ponitka, Avramović 4, Naneli 14, Smailagić 5, Vukčević, Kaboklo 19, Jaramaz 2, Doužer 10. Trener: Željko Obradović.

BAJERN - PARTIZAN 94:85

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar