Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaš Crvene zvezde Miloš Teodosić kaže da je srećan zbog dobrog izdanja ekipe protiv Makabija iz Tel Aviva.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Zvezda je u meču 16. kola pobedila Makabi u Pioniru sa 98:92, a Teodosić je imao 27 poena i 14 asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Super, prva pobeda na gostujućem terenu, ali mislim ja to tako gledam bez obzira na to što se igralo u Pioniru. Bila je odlična reakcija posle utakmice protiv Real Madrida, nadam se da nećemo opet da igramo jednu toplu, jednu hladnu, jednu toplu, jednu hladnu. Da od ove utakmice treba da izvučemo sve najbolje, da rastemo i dižemo formu kao tim“, rekao je Teodosić posle meča.

Odgovorio je i na pitanje kako se osećao u dvorani u kojoj nije bilo navijača nijedne od ekipa, a koja je domaći teren Makabija samo na papiru.

„Pomalo kao prijateljska, ali opet smo znali koliko je važna ta utakmica i pobeda za nas. Svaki igrač koji je ušao na teren je doneo neki doprinos ekipi i to je ono što je najbitnije“, dodao je Teodosić.

Objasnio je i šta mora da bude recept za naredne izazove i utakmice u Evroligi.

„Upravo ono što sam rekao malopre, nije problem da se izgubi utakmica, ali mora da se igra sa istom energijom, željom, voljom. Onda smo u problemu“. Nije hteo da sam preuzima zasluge za izjednačen rekord karijere po broju asistencija.

„Super, ali mislim da je to zasluga saigrača jer Rokas je imao sjajan dan, Majk je odigrao najbolju utakmicu u Evroligi od kada je došao i to su igrači koji imaju kvalitet. Izgubili su malo samopouzdanja, ali imaju kvalitet i zbog njih sam imao 14 asistencija. Nadam se da ću moći da napravim i 20, ali to zavisi od njih“, kaže Teo.

Smatra da samopouzdanje igrača može da se vrati, a Rokas Giedraitis i Majk Tobi su primeri igrača koji mogu da ga podignu.

„Mislim da je to malo individualno između ostalog, ali mislim da kako ga brzo izgubiš, brzo možeš i da ga vratiš. Jedna, dve, dobre utakmice te vraćaju na dobar kolosek i vraćaju samopouzdanje“, ističe Teodosić.

Pričao je i o padu Zvezde u završnici četvrte četvrtine kada pobeda nije dovedena u pitanje zato što je razlika već bila prevelika.

„Da, pa to je neki pad koncentracije, malo tu treba iskustva, Jago možda nema iskustva, ali sve to dolazi s ovakvim utakmicama i siguran sam da nećemo praviti iste greške kakve smo pravili“, kazao je Teodosić i potom kratko odgovorio na pitanje o situaciji sa Šabazom Nejpirom, podsetivši „da su po tom pitanju iz kluba rekli sve što su imali“.

BONUS VIDEO: Svi poeni Zvezde u pobedi nad Makabijem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar