Partizan vs Crvena Zvezda Foto:Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Pitanje "vajldkarte" ili specijalne pozivnice za Evroligu je nešto oko čega se vodi polemika već neko vreme, a evo šta reči čelnika znače za Crvenu zvezdu i Partizan.

Fajnal-for Evrolige je bila prilika da se organizuje niz sastanaka čelnika i da se donesu odluke za narednu sezonu, što je upravo bio slučaj sada u Berlinu.

Na konferenciji održanoj u Nemačkoj direktor, Paulijus Motiejunas, otkrio je da se razmišlja o podeli licenci na tri do pet godina klubovima, umesto sadašnjih na jednu godinu.

PROČITAJTE JOŠ

“Kriterijumi su jasni. Upravljamo ligom i želimo da imamo što je moguće više finansijskog doprinosa kada su timovi u pitanju. Ključ je u tržištima, ugovorima za TV prava, sponzorstvima, halama i poseti. To su kriterijumi koje ćemo predstaviti klubovima. Potvrđujemo da je minimalni budžet timova u Evroligi za narednu sezonu sedam miliona evra”, kaže Motiejunas.

Da li postoji način da se ranije sazna ko će učestvoati u Evroligi?

“Radio sam u klupskoj košarci godinama i svesni smo da trenutna situacija nije idealna za klubove. Nesigurnost nije dobra jer je na taj način teško pregovarati sa sponzorima i igračima. Nažalost, sledeće godine kako stvari stoje, još ćemo imati jednogodišnje licence. Međutim, tražimo duže ‘specijalne pozivnice’ koje će doneti stabilnost za klubove koji moraju da ulažu i rastu”, kaže Motiejunas.


Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO Mića Berić: Da li će Jokić igrati za Srbiju? Neka reši što pre, iz poštovanja prema igračima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar