Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Splasnuo optimizam pred veliki spektakl.

Košarkaši Partizana se uveliko spremaju za odlučujući meč četvrtfinala Evrolige koji protiv Reala igraju u Madridu u sredu od 21 čas.

Sa druge strane domaćina očekjuje i težak meč u prvenstvu Španije protiv Unikahe, a tamošnji mediji nisu toliki optimisti pred oslučujući duel protiv crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

Ugledni „As“ u tekstu pod naslovom „Sve je protiv Reala“, izražava zabrinutost činjenicom da će Madriđani u majstorici nastupiti bez suspendovanog Geršona Jabuselea, odnosno Gabrijela Deka koji je u finišu četvrte utakmice povredio ukršene ligamente kolena.

Tu nije kraj sa problemima za trenera Ćusa Matea kako navodi španski list.

Centar Vensan Poarje do nedavno imao problem sa slepim crevom, dok Petr Korneli tokom čitave sezone igra samo epizodnu ulogu u španskom velikanu koji se nije snašao od dolaska u klub.

Gabrijel Dek
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Novinari španskog lista ne očekuju da u majstorici šansu dobije ni mladi Eli Ndiaje, dok su problema sa virusom pred prethodna dva meča imali Alberto Abalde i Fabijen Kozer.

Na poziciji krilnog centra je Realu ostao samo vremešni Entoni Rendolf koji se nije previše proslavio u prthodnim duelima sa Partizanom.

Najveći adut Real Madrida je gorostasni centar Edi Tavares, preko kojeg je španski tim najčešće forsirao igru u Beogradu, gde je u proseku igrao oko 32 minuta.

Ipak, kako ni on nije 100 odsto spreman, novinari “As-a” se pitaju hoće li izržati takav intezitet i u još jednom meču.

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

„As“ podseća da se za majstoricu vraća i kapiten Partizana Kevin Panter, koji je trojkom u finišu rešio prvi meč u Madridu, a bio je jedan od najboljih i u drugoj utakmici koju su obeležile haotične scene u finišu.

Podseća se da je sličnu situaciju Real imao pre dve godine, kada se vratio iz minusa od 2-0 protiv Efesa, a onda izgubio odlučujuću utakmicu u seriji.

BONUS VIDEO Bizarna situacija sa meča Partizan – Real

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare