Janis Sferopulos
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos bio je zadovoljan zbog izdanja svog tima u meču sa Fenerbahčeom.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Zvezda je u osmom kolu Evrolige pobedila sa 87:56 pred svojim navijačima u Beogradskoj areni i napravila dobru uvertiru za meč sa Olimpijakosom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Igrači su se borili, bili su koncetrisani. Ovako želim da igramo, ovo je bitna utakmica. Ne znamo šta je sa Jagom, moramo da proverimo“, rekao je Sferopulos posle utakmice.

Potom je dodao i da ovakvu Zvezdu češće želi da gleda ove sezone i posebno istakao jedan segment igre.

„Bila je igra koju želim da igram svo vreme, pogotovo u odbrani. Napad je pronalazio način da napadne naše protivnike. Imali smo dobar start, bili smo koncentrisani. Igrači su igrali sa dobrom pasijom, posvećeno timu i dali su maksimalnu želju za pobedom. Zadovoljan sam igrom i odbranom i ovako želim da igramo. Želim takođe da zahvalim navijačima na podršci. Bez njih ovo ne bi mogli. Borićemo se do kraja, maksimalno“, jasan je Sferopulos.

Miloš Teodosić je ubacio 18 poena, na iskustvo je poveo svoj tim i to se na kraju isplatilo.

„Teodosić je maestro. On je dirigent orkestra. Može da igra i u odbrani i u napadu, i radi neverovatne stvari na terenu. Nije ovo prva utakmica da je odigrao dobro u defanzivi. Večeras je pokazao da može dobro u oba pravca“, rekao je Sferopulos.

U prvi plan je gurnuo i Stefana Lazarevića, strelca 11 poena u pobedi nad Fenerom. Lazarević je jedno vreme bio poprilično skrajnut.

„Da, verujem da igrači imaju kvalitet i snažnu ličnost. Nismo bili konstantni u odbrani tokom sezone. Ovo je bila kompletna utakmica. Nije samo Teodosić, nego i Lazarević koji je odigrao odličnu odbranu. Želim da odam počast celoj ekipi“, kaže trener crveno-belih, kom sada sledi put u Atinu, gde je radio u stručnom štabu Olimpijakosa više godina.

„Osećam se kao trener Crvene zvezde, igramo protiv veoma dobrog tima, oni su finalisti prošle sezone i možda nemaju neke dobre rezultate sada, ali imaju iskustvo i kvalitet. Moramo da budemo na najboljem mogućem nivou“, zaključio je trener Janis Sferopulos.

BONUS VIDEO: Nejpir izašao iz bolnice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar