Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos kaže da je njegova ekipa zasluženo pobedila Makabi iz Tel Aviva.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Nominalno gostovanje, faktički domaća utakmica u dvorani „Aleksandar Nikolić“ završena je u korist Zvezde 98:92 u meču 16. kola Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ:

„Borili smo se za svaku loptu, igrali smo dobro u napadu i odbrani. Imali smo mnogo igrača rešenih da se bore, da učestvuju na oba kraja parketa. To je razlog što smo pobedili jako dobar tim. Makabi je talentovana ekipa, atletski jaka, ali mislim da smo danas pokazali dobro lice u odbrani i veoma dobro učešće od svih igrača u napadu. Zato smo poveli i na kraju kontrolisali utakmicu i pobedili. Moramo da nastavimo ovako i da se borimo zajedno. Za mene lično je ovo bila posebna utakmica jer sam se prvi put suočio s Makabijem i želim im sreću“, rekao je Sferopulos posle meča na konferenciji.

Miloš Teodosić je odigrao vanserijsku partiju, imao je 27 poena i podelio je 14 asistencija uz šest od devet u šutu za tri. Imao je i indeks 40, uz rekord karijere po broju asistencija.

„Jeste, Miloš je bio neverovatan danas, poznajemo njegov kvalitet, talenat i veštine. Bio je odličan u poentiranju i kreaciji za druge. Ima veliku zaslugu za ovu pobedu, ali znate, timska je pobeda i mislim da su svi učestvovali i pomogli. Čak i Lazić koji je napravio pet faulova, bio je veoma bitan“, kazao je Sferopulos.

Treneru crveno-belih je bio neobičan meč protiv „Ponosa Izraela“, koji u Beogradu igra zbog rata u Izraelu. Taj sukob između vojske i terorističke organizacije Hamas traje od početka oktobra i do sada je poginulo više hiljada ljudi, uglavnom civila.

„Mnogo čudnih stvari večeras i za trenera Vasilisa i znate, tim sa kojim smo igrali na domaćem terenu, ali ne treniramo ovde. Vežbamo u Areni. Nije bilo ni navijača, gostovanje, ali u Beogradu, mnogo čudnih okolnosti“.

Zvezda je u Pioniru odigrala i prvi meč bez Šabaza Nejpira, koji je u četvrtak predstavljen u Olimpiji iz Milana, neposredno nakon što je napustio Zvezdu.

Zbog toga je Sferopulos odgovorio i na pitanje da li se njegovim odlaskom dobila nešto bolja energija u ekipi i na parketu.

„Ok, ako mislite da je tako, ne znam koji je razlog, možda je to, a možda i nije, sigurno je da su svi igrači želeli pobedu i dobili smo je zajedno. Jako smo se borili da bismo je dobili“, zaključio je Janis Sferopulos.

BONUS VIDEO: Deset najboljih poteza sa utakmice Makabija i Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar