EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Sa tri utakmice odigrane u petak uveče kompletirano je drugo kolo Evrolige, a sva tri domaćina bila su uspešna.

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Žalgiris rezultatom 74:68, a oba tima sada imaju po pobedu i poraz.

Crveno-beli iz Pireja su sjajno otvorili meč, poveli su sa 21:6 nakon prve četvrtine, ali je litvanski tim korak po korak smanjio prednost i na kraju uveo meč u neizvesnu završnicu. Na semaforu je stajalo i 67:65, ali je Olimpijakos bio siguran u penal završnici, dok Žalgiris nije realizovao neke ključne napade kako je želeo.

Grčki tim je do pobede predvodio junak Saša Vezenkov sa 17 poena i 11 skokova. Filip Petrušev je zabeležio osam poena i tri skoka, dok je Evan Furnije imao 15 poena i pet uhvaćenih lopti.

PROČITAJTE JOŠ:

U ekipi Žalgirisa najefikasniji je bio Deividas Sirvidis sa 17 poena, a Silvan Francisko je ubacio 13. Alen Smailagić je postigao sedam poena uz dva skoka.

Košarkaši Barselone pobedili su Albu rezultatom 88:73, iako su imali poteškoća u prvom poluvremenu.

Katalonci su bili bolji za dlaku u svakoj od četvrtina, pa su prednost gradili postepeno i nisu dozvolili nikakvu dramu.

Najefikasniji u ekipi Barselone bio je Dario Brizuela sa 18 poena, a Kevin Panter je postigao 14. U redovima Albe najbolji je bio Martin Hermanson sa 13 poena.

Barselona posle dva kola ima učinak 1-1, dok Alba ima dva poraza. Španski tim će u sledećem kolu dočekati Monako, dok će Alba igrati protiv Liona.

Olimpija Milano je pobedila Pariz rezultatom 79:74 i tako došla do prve pobede, dok je francuski tim i dalje bez trijumfa u Evroligi.

Jedva je italijanski tim izvukao pobedu, Pariz je imao i +8 u poslednjoj deonici, ali je Ševon Šilds bio sjajan, te je izvukao svoj tim. Presudna serija bila je 7:0 u korist domaćina pred kraj meča, pa se od rezultata 69:73 došli do 76:73.

Šilds je meč završio sa 21 poenom, šest skokova i pet asistencija, dok je Nikola Mirotić imao 15 poena i šest skokova, a Zek Ledej 13 poena. U poraženoj ekipi Ti Džej Šorts je upisao 17 poena uz osam asistencija i četiri skoka.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar