Foto: Javier Borrego / AFP / Profimedia

Košarkaši Monaka poraženi su od Barselone sa 86:71 u okviru 3. kola Evrolige, a kako im je ovo bio prvi neuspeh u sezoni, Crvena zvezda se osamila na čelu tabele Evrolige.

Dan nakon što su igrači Zvezde savladali Fenerbahče 76:57, a Panatinaikos sa 84:80 izgubio od Pariza u šokantnom raspletu situacije, „knjiga“ neporaženih timova je spala na dva imena, Monako i Zvezdu.

PROČITAJTE JOŠ...

Crveno-beli iz Beograda su prenoćili na čelu tabele, ali su čekali rasplet situacije iz Katalonije, gde je Monako imao šansu da se pridruži Zvezdi.

No, izuzev početne neizvesnosti koja je potrajala do rezultata 14:14, Barselona je većim tokom meča diktirala dešavanja.

Monako je uspeo da poravna i na 30:30 u drugoj deonici, ali je Barselona u trećoj dodala gas i stvorila velikih +18 (69:51), što su sačuvali do kraja meča.

Barsu je do pobede predvodio Kevin Panter sa 21 poenom, Džabari Parker je dodao 16 a Nikolas Laprovitola 13.

Kod Monaka, koji sa klupe predvodi Saša Obradović, najbolji je bio Eli Okobo sa 13 poena, jedan više od Alfe Dijala, dok je Majk Džejms ubacio 11 poena.

Zvezda će u narednom kolu u petak odmeriti snage upravo sa Barselonom, i protiv Katalonaca i raspucanog Pantera pokušati da dodatno poboljša svoj skor.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare