Jedina dobra stvar iz poraza za crno-bele jeste činjenica da će u slučaju eventualnog plasmana na Fajnal-for imati kompletan tim na raspolaganju jer će i Kevin Panter u četvrtak odraditi suspenziju

Partizan je u grotlu „Beogradske arene“ propustio prvu priliku da pred svojim navijačima obezbedi plasman na Fajnal-for. Imali su šansu crno-beli do samog kraja da već posle tri meča naprave spektakularan uspeh i veliki Real potpuno pregaze, ali je ovoga puta lopta bila na strani Madriđana.

PROČITAJTE JOŠ

Izdigli su se igrači Reala posle lošeg starta i minusa od 15 poena i napravili najveći preokret u istoriji koji je nekom timu pošao za rukom u protiv Partizana u Beogradu.

Time su ostali u igri, stekli neophodnu dozu samopouzdanja posle dva žestoka udarca na svom terenu i uspeli značajan deo pritisak da prebace na Partizan.

Još uvek je prednost na strani crno-belih, kao i domaći teren, ali je protivnik sada dobio neophodno veštačko disanje, a na glavom Željka Obradovića se nadvio još jedan problem.

Aleksa Avramović se povredio tokom prvog poluvremena, a iako je pokušao da se vrati u nastavku duela, morao je da brzo napusti igru, a ispostavilo se da je u pitanju ozbiljnija povreda koja će ga po svemu sudeći izbaciti iz konkurencije za četvrti duel.

To dodatno sužava rotaciju Željku Obradoviću pogotovo ako se u obzir uzme da i Dante Egzum igra sa povredom prsta koja mu otežava da igra na svom nivou.

Dante Egzum Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

U velikoj meri su na tok utakmice uticale suspenzije četvorice igrača. Partizan je otvorio meč perfektno i preko Alena Smailagića koristio prednost u odnosu na Tavareza, ali je centar Reala strpljivo igrao svoju igru i uprkos problemima sa povredom odigrao meč karijere pretvarajući svoj minus u brzini u enormni plus u samom reketu.

Falili su Realu Gabrijel Dek i Geršon Jabusele, ali nisu crno-beli do kraja kazni nedostatak prave četvorke kod Madriđana, jednim delom i što je pored nekoliko sramnih promašaja Mario Hezonja na toj poziciji fantastično skakao i pokupio 14 lopti pod oba obruča.

Partizanu je sa druge strane falilo mesa u duelu sa gorostasnim centrom i značiće u velikoj meri povratak Matijasa Lesora. Iako se Francuz prilično muči protiv Tavareza ove sezone, ima dovoljno mase da mu oteža lako poentiranje na obruču, a u kombinaciji sa Smailagićem može dodatno da optereti Tavareza koji je sa povredom igrao svoj drugi najduži meč u karijeri i sada to treba da ponovi 48 sati kasnije.

Iako su odigrali nestvarnu prvu četvrtinu, crno-beli su se ozbiljno mučili napadački do kraja duela. Loša selekcija šuta, neodlučnost u pojedinim trenucima kada je isticao napad i nedostatak kvalitetnog ekstra pasa.

U takvim situacijama, falio je košarkaš koji igrom jedan na jedan može da poveže redove i odčepi zapušen napad.

Kevin Panter je tokom ove sezone bio igrač koji je pokretao napad crno-belih kada god ne bi bilo drugih rešenja, ali će Partizan morati da bez njega pokuša da završi seriju u Beogradu.

Partizan će definitivno morati da uradi bolji posao u skoku. Jedan od glavnih aduta Reala u ovoj sezoni je skakačka dominacija, a iako je razlika na kraju meča bila relativno mala, Real je kupio skokove kada god je bilo potrebno da ostane u duelu ili da zadrži kontrolu.

Nije Partizan briljirao ni šuterski, ali je u tom segmentu podbacio i Real, pa će faktor preciznosti za tri poena biti potencijalna prevaga.

Jedina dobra stvar iz poraza za crno-bele jeste činjenica da će u slučaju eventualnog plasmana na Fajnal-for imati kompletan tim na raspolaganju jer će i Kevin Panter u četvrtak odraditi suspenziju.

BONUS VIDEO Poslednja akcija na meču Partizana i Reala – da li je postojao faul?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar