Foto:Janko Andjelić

Košarkaši Partizana poraženi su od Bajerna iz Minhena 79:78 u meču 26. kola Evrolige na parketu Beogradske arene.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Partizan se umalo revanširao Bajernu za poraz iz prvog dela sezone (94:85), ali nije prekinuo neprijatnu seriju od četiri poraza i popravio sebi izglede za plej-in ili plej-of Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ:

Dobra odbrana i pravi šutevi kad je trebalo, to su uglavnom faktori koji su odlučivali pobednika, jer su i jedni i drugi igrali kako im je dolazilo nadahnuće.

I kako kome, jer su u različitim periodima meča briljirali Kevin Panter, Frenk Kaminski na jednoj, a Silvan Francisko, Serž Ibaka i Karsen Edvards na drugoj strani.

Delovalo je da će Partizan moći da završi posao i reši pitanje pobednika jer je tokom treće četvrtine imao +10, a nije to uradio ni u poslednjih stotinak sekundi sa dva dobra šuta Pi Džej Doužera kada su crno-beli otišli na 76:72.

Silvan Francisko je uporno odbijao da prihvati poraz, isto je radio i Serž Ibaka, pa su njih dvojica u završnici bili glavna dva razloga što meč nije bio gotov i ranije i što je Bajern uspeo da pobedi. Upravo je Francisko ostao u mismeču sa Kaminskim, digao se na trojku i pogodio za 79:78.

Partizanu je ostalo nešto više od jedne sekunde, Kevin Panter je stigao da šutne trojku i promašio je, a Bruno Kaboklo je dirao loptu tek što se odbila od obruča, pa je propala i šansa da se lopta u njega vrati.

Crno-beli sada imaju 12 pobeda i 14 poraza, a Bajern je na 11 pobeda i 15 poraza.

Najefikasniji kod pobednika bio je upravo Francisko sa 20 poena (4/7 za tri), Serž Ibaka je imao 14 poena, Karsen Edvards 12, a Danko Branković 11. U Partizanu je Panter stao na 22 poena, Kaminski je imao 14, a Džejms Naneli i Pi Džej Doužer su imali po deset. Partizanu je ovo peti uzastopni poraz u svim takmičenjima.

Partizan vs Bajern Minhen Foto:Janko Andjelić

Prva četvrtina otvorena je dobrim šutem na obe strane. Džejms Naneli je dao jedan dobar nagoveštaj kada je ubacio trojku u kontri posle dobre odbrane.

Nekoliko dobrih odbrana viđeno je od Alena Smailagića u uvodnim minutima, dok je Kevin Panter drugom trojkom Partizana doneo svom timu 8:2.

Međutim, tada je i Bajern krenuo da pogađa trojke. Karsen Edvards i Nik Vajler-Bab su ubacili po jednu, a u četvrtom minutu, kada je Obradović tražio prvi čelendž, Vladimir Lučić je ubacio i treću.

Upravo je srpski igrač koji se prvi put pred „grobarima“ našao protiv Partizana pre te trojke bio razlog zašto je Žoc tražio video proveru jer je vrhom prstiju izbio loptu Kevinu Panteru.

Partizan vs Bajern Minhen Foto:Janko Andjelić

Sudije su pokazale da je lopta za Bajern, pa na čelendžu nisu mogle da se dogovore, prvobitna odluka je ostala, Obradović je bio razočaran, a Lučić je trojkom za 11:8 zaokružio seriju Bajerna 9:0.

Partizan je uzvratio serijom od šest poena, a Bajern do kraja prve četvrtine nije stao sa dobrim šutem za tri.

Tako je Vajler-Bab ubacio jednu, a spreman odgovor je imao Panter, pa se u poslednja dva minuta ušlo sa 21:19 za Bajern.

Nemci su ostali u prednosti zbog ofanzivnog skoka Dina Radončića, koji je iznudio faul Balše Koprivice i pogodio dva penala za 26:23 posle deset minuta.

Partizan vs Bajern Minhen Foto:Janko Andjelić

Druga četvrtina počela je loše po Partizan, ofanzivnim skokom Bonge i trojkom Obsta, a Bavarci su posle slobodnog bacanja Silvana Franciska otišli na 30:23.

Tada je Panter upravo od Franciska iznudio faul za tri bacanja, Zek Ledej je sam ušao na šut za dva i crno-beli su imali priključak.

Obst je dao novu trojku posle skoka u napadu i Bajern je imao +6, ali su Avramović i Kaminski trojkama začas vratili Partizan u život i bukom ispunili Arenu pošto je sredinom druge četvrtine bilo 33:33.

Tada je Kaminski nastavio da pogađa, ubacio je još dve trojke zaredom i praktično sam u napadu obezbedio preokret svom timu.

Partizan vs Bajern Minhen Foto:Janko Andjelić

A onda je rešio da potvrdi da je ovo njegovo veče i četvrtom trojkom iz isto toliko šuteva naterao je Pabla Lasa da traži tajm-aut.

Uhvatio je i nekoliko skokova usput, dok je Partizan priveo poluvreme kraju u plusu – 45:41. Bajern je do isteka 20. minuta izgubio samo dve lopte, šutirao je dobro za tri i da to nije bio slučaj, Partizan bi uz ovako raspoloženog Kaminskog imao i veću prednost.

Treba reći da su i crno-beli imali samo dve izgubljene lopte i dvocifren broj asistencija, pa su prvi minuti treće četvrtine bili bitni i za jedne i za druge.

Bolje ih je otvorio Partizan. Bajern je počeo da greši, Ognjen Jaramaz je krenuo da pogađa za dva i poveo je svoj tim do prednosti od sedam poena sredinom trećeg perioda u kom je Partizan krenuo „štucavo“ u napadu, ali je ostao čvrst u odbrani.

Partizan vs Bajern Minhen Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Naneli i Panter su ubacili dve čudne trojke koje su se odbijale od obruča pre nego što su ušle i upravo te trojke su pomogle da posle pet minuta nastavka bude 57:47 za crno-bele.

Nakon toga se u nešto sporijem tempu bolje snalazio Bajern i Silvan Francisko je trojkom završio tu deonicu sa dostižnih 63:59 za domaći tim.

Isti rezultat je bio i posle dva mučna minuta na startu četvrte četvrtine kada su se svi ispromašivali.

Jaramaz je prvi probio led šutem za dva uz faul, ali taj pogodak nije rešio sve muke Partizana, jer je Bajern trojkom Vajler-Baba uspeo da održi priključak i minus od dva poseda.

Partizan vs Bajern Minhen Foto:Janko Andjelić

Lučić je sredinom poslednjeg perioda imao otvoren šut za tri da izjednači i kad je to promašio, na drugoj strani je Panter pogodio dvojku za 70:65.

Ispostaviće se da ova prednost neće biti dovoljna domaćima, jer je Francisko prvo trojkom, a onda i asistencijom za Ibaku poravnao rezultat na 72:72, dva minuta pre kraja.

A onda je isti igrač rešio meč u korist svog tima, što asistencijom za Ibaku, pa slobodnim bacanjima za 78:76 u korist Partizana, a onda i trojkom u poslednjem napadu svog tima.

Evroliga, 26. kolo:

Četvrtak:

Anadolu Efes – Makabi Tel Aviv 105:91

Baskonija – Asvel 94:80

Olimpija Milano – Real Madrid 81:76

Partizan – Bajern Minhen 78:79

Valensija – Olimpijakos 65:78

Petak:

20.00 Crvena zvezda – Žalgiris

20.15 Panatinaikos – Fenerbahče

20.30 Virtus Bolonja – Monako

20.30 Barselona – Alba

Standings provided by Sofascore

Partizan – Bajern Minhen 78:79 (23:26, 22:15, 18:18, 15:20)

Dvorana: Beogradska arena, Beograd; Gledalaca: Oko 20.000; Sudije: Roća, Peruga, Racis.

Partizan: Ledej 5, Avramović 3, Koprivica 2, Panter 22, Smailagić 2, Jaramaz 8, Naneli 10, Doužer 10, Ponitka 0, Kaminski 14, Kaboklo 2; Trener: Željko Obradović.

Bajern Mihnen: Vajler-Bab 9, Francisko 20, Edvards 12, Vajdeman 0, Gifaj 2, Radončić 2, Bonga 0, Lučić 3, Obst 6, Ibaka 14, Branković 11; Trener: Pablo Laso.

Partizan - Bajern Minhen 78:79 (23:26, 22:15, 18:18, 15:20)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare