Partizan vs Real Madrid Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaš Partizana Kevin Panter smatra da su promašeni šutevi i izgubljene lopte trasirali put crno-belima ka porazu od Real Madrida.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Real je u Beogradskoj areni slavio sa 88:76, dok je Panter bio jedan od, šuterski lošijih pojedinaca u svom timu.

PROČITAJTE JOŠ:

Panter je sa 16 poena bio drugi najefikasniji uz Džejmsa Nanelija (16 poena) i Frenka Kaminskog (19 poena), ali je imao svega 6/17 iz igre, odnosno 1/8 za tri poena.

Real je meč prelomio u trećoj četvrtini kada je pokrenuo seriju 16:0 i odlepio se, pa iz jedne egal utakmice prešao u sigurno vođstvo.

„Promašili smo nekoliko šuteva i imali izgubljene lopte u trećoj deonici, a oni su to iskoristili i prelomili meč. Ne smeju više da nam se ponavljaju četvrtine poput ove treće. Moramo da budemo pametniji u napadu i odlukama koje donosimo i to je verovatno najbitnije. I dalje moramo da pobeđujemo kod kuće, iako smo ovu izgubili. Dolaze nam ozbiljni timovi. Imamo još tri meča do kraja ligaškog dela, moramo da završimo posao“, rekao je kapiten Partizana posle meča.

Objasnio je i šta pokušava da kao kapiten kaže svojim saigračima u momentima kad stvari ne idu kako je zamišljeno.

„Da igraju kao da imaju šta da dokažu. To je najvažnije, kao da imamo nešto da dokažemo, da budemo agresivni i da ne obraćamo pažnju na trenutnu tabelu. Takve stvari. Gledamo ono što je ispred nas. Igramo kao da smo rukiji u Evroligi i Evropi“, navodi Panter.

Kaminski je uz Bruna Kabokla bio veoma dobar, mada je Kaboklo doprineo svom timu sa devet poena i šest skokova.

„Da, bili su jako dobri. Kada se Zek bude vratio, to će biti još jedno oružje koje ćemo moći da koristimo“, priča Panter. Na pitanje da li ovaj tim Partizana veruje u sebe, Panter ima jasan odgovor.

„Naravno! Ne znam kakvo je to pitanje? Nije bitno koliko utakmica smo izgubili ove sezone. Nije bitno ni koliko smo individualnih grešaka, pravili… Ovaj tim uvek veruje u sebe. Svi smo ljudska bića. Ljudi postavljaju očekivanja, kao da uvek moramo da budemo savršeni. Ali, uvek to pričam saigračima, uvek moraš da veruješ u sebe. Koliko god puta promašiš, uvek moraš imati samopouzdanje”, konstatovao je Kevin Panter.

BONUS VIDEO: UŽIVO sa Mićom Berićem na kraju meča Partizan – Real

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare