Željko Obradović Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo posle meča sa Bajernom iz Minhena.

Bajern je došao u Beogradsku arenu u četvrtak uveče i pobedio sa 79:78, košem Silvana Franciska u poslednjoj sekundi utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

Dotle je Partizan imao i kontrolu utakmice u svojim rukama, prvo +10 tokom treće četvrtine, onda i +4 i poslednjem minutu. Nije bilo dovoljno i nastavljen je neprijatan niz od pet poraza zaredom.

„Ne znam šta da vam kažem, imali smo sve u svojim rukama, tako je bilo i protiv Bolonje, gde smo zahvaljujući našim greškama izgubili utakmicu. Nemoguće je da se ovakva utakmica izgubi kada imaš prednost kakvu imaš, kada sa jednom normalnom kontrolom dobijaš. Da su igrači bili pod stresom ne bi kontrolisali i vodili ceo meč“, rekao je Obradović posle meča.

Kod poslednjeg šuta Franciska, strelca 20 poena za Bajern, na njemu je ostao Frenk Kaminski, poznat kao ne baš dobar defanzivac. Niko na Francisku nije pravio faul, a Obradović kaže da je upravo to tražio.

Partizan vs Bajern Minhen Foto:Starsport.rs

„Kako vi znate da nisam rekao da prave faul. Pogledajte snimak, pogledao sam Kevina (Pantera prim. aut) i rekao: ‘Faul, faul, faul’! Kako nam je dao Virtus poen na dva razlike. Ne smeš da dozvoliš šut za tri poena. Da li stvarno mislite da to nisam rekao? Neka ovaj poraz bude na mene, ne želim da svaljujem krivicu na igrače. To sam rekao i protiv Splita, navijači su napravili atmosferu kakvu su napravli, ali ni to nije dovoljno za neke. Ja ću opet da stanem iza igrača“, objasnio je Obradović.

Partizan je igrao solidnu odbranu u mnogim fazama meča, o čemu govori i ne tako veliki broj poena, ali nije vredelo.

„Nije da nismo mogli ništa da odbranimo, ako se vidi broj poena koliko smo primili, nije to bilo toliko loše, naravno da se vodi računa ko je bio na terenu. Smailagić je bio u jednom momentu na terenu i napravio dva faula, zbog čega, to je već pitanje. Imali su dobre momente, imali su i neke loše. Imao je isti igrač Francisko šut za tri poena i u prvom poluvremenu kada smo imali samo jedan faul. I to je bio važan faul. Ako te probije, praviš faul“, dodao je Obradović.

Partizan vs Bajern Minhen Foto:Janko Andjelić

Nije mu se dopala činjenica da Bajern nije izašao iz bonusa u poslednjoj četvrtini zbog čega je postavljeno pitanje o agresivnosti igrača Partizana.

„To može da se tumači na različite načine, ja mislim da smo bili dovoljno agresivni i da smo pronalazili rešenja za njihovu specifičnu odbranu. Poslednji napad je napad gde smo uključili njihovog najnižeg igrača, bilo je preuzimanje, ostao je na Kaminskog, ali nismo poslali loptu na Kaminskog. To je razlika 30 centimetara. nismo videli ili nismo prepoznali, kada igrači ne prepoznaju, ko je kriv? Trener!“, jasan je Žoc.

Ističe da je reč o krizi rezultata jer je naređano pet poraza, ali su sve utakmice bile „tu negde“.

Međutim, deo izlaganja Obradovića zabrinuće neke od navijača kluba iz Humske, jer sve vreme priča o energiji i voljnom momentu svojih košarkaša, a izostanak tih karakteristika u bitnim momentima prelama utakmice u korist protivnika.

„Dođe trenutak kada se stvarno zapitam šta dalje, šta bih ja pametno mogao da uradim da dignem moral igračima, sem ovoga što smo uradili posle Splita, analizirali, pričali, ponavljali, mogu da ulazim u detalje, ali opet se sve svodi na moj posao. Kada se to opet desi, kreneš da postavljaš, šta dalje, kako dalje, jer očigledno da neke stvari nisu dobre, to pitanje ću cele noći da postavljam sebi, jer očigledno nije dobro, da sedim sa ljudima iz stručnog štaba, da vidimo šta nam je činiti, ispred nas imamo utakmicu u Laktašima, pa posle Kup. Ovo je situacija, ja znam da uvek jedna lopta odlučuje. Lopta u prvom minutu ima istu važnost kao u zadnjem. Bio je dobar šut i Kevinov na kraju. Neko će pričati i što je Bruno dirati loptu, i da je nije dirao lopta ne bi ušla u koš. To su ti detalji, da je to bilo protiv Virtusa, Baskonije, Olimpijakosa, mi smo šest utakmica izgubili na isti način, gde smo sve imali u svojim rukama. Analizirali smo, videli da nije dovoljno, moramo da vidimo šta je dovoljno“, zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO: Pablo Laso nakon pobede Bajerna nad Partizanom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar