Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa posle lošeg početka utakmice protiv Žalgirisa našla način da odigra dobro, pre svega u odbrani.

„Pobedili smo veoma dobar tim, došli su dobro pripremljeni i dobro su otvorili utakmicu. Našli smo način da se vratimo u meč i zahvaljujući energiji i velikoj podršci naših navijača smo pobedili“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

PROČITAJTE JOŠ...

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu ekipu Žalgirisa sa 81:72, u utakmici 23. kola Evrolige.

Trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri je kao jedan od razloga poraza svoje ekipe istakao to što nisu uspeli da zaustave Pi Džej Doužera.

„Pi Džej nije igrao celu utakmicu, nego 27 minuta, što znači da su poene postizali i neki drugi igrači. Ali, odigrao je izvanrednu utakmicu i njegova statistika je danas impresivna“, rekao je Obradović.

„Pokušavali smo da budemo agresivni, par puta smo ih naterali na greške, ali na kraju smo i mi imali veliki broj izgubljenih lopti bespotrebno“, dodao je on.

Partizan je ponovo loše počeo utakmicu, gubio je sa 3:13, a Obradović je naveo da su crno-beli lako gubili lopte, da nisu koristili faulove…

„Nismo odigrali dobro, ali smo posle toga našli način da odigramo veoma dobru utakmicu, pre svega odbrambeno. To je bogatstvo ove igre, da možeš da utičeš na nju dok ona traje. U trećoj četvrtini primili smo 16, u četvrtoj 13 poena. To nešto govori“, istakao je Obradović.

Posle 23 odigrane utakmice u Evroligi, Partizan ima 12 pobeda i 11 poraza.

Partizan sada očekuje gostovanje Crvenoj zvezdi u ABA ligi, dok će naredne sedmice, u duplom kolu Evrolige, gostovati Monaku i Virtusu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar