Trener košarkaša Bajern Mihnena Pablo Laso kaže da je njegov tim nastavljao da se bori i kad je bio u padu protiv Partizana.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Bajern je u 26. kolu Evrolige na gostujućem parketu u Beogradskoj areni slavio sa 79:78, trojkom Silvana Franciska u poslednjoj sekundi utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

„Znali smo koliko je ovde teško igrati pred ovim navijačima. Utakmica je bila neizvesna, Kaminski je davao puls svojoj ekipi, ali smo držali se svog plana igre, uspeli smo da se vratimo i kada je Francisko pogodio to je bilo to. Mogao je i Panter da pogodi, ali nije. Mnogo velika pobeda za borbu u plej-inu“, rekao je Laso posle meča.

Francisko je meč završio sa 20 poena, a poslednja i prelomna tri su donela Bajernu 11. pobedu u sezoni, dok ih Partizan ima 12. Crno-beli su tokom meča u trećoj četvrtini imali i deset poena viška i nisu iskoristili to da slome otpor protivnika.

Frenk Kaminski je imao 14 poena u Partizanu, a u jednom trenutku je imao četiri zaredom pogođene trojke. Potom je u nastavku promašio dve.

„Vrlo je bilo važno za ekipu da igraju onako kakav je plan. Bez obzira na ‘pop’ Kaminskog protiv Brankovića i Ibake. To je problem, ali imamo opcije kako da rešimo. U Nemačkoj je Kaboklo to radio. Delili smo loptu jako dobro, pronalazili otvorene pozicije, nekada promašivali. Na kraju, pobedili ili izgubili, kao trener moram da budem zadovoljan što smo stvari radili kako treba. Igrali smo vrlo dobro tokom svih 40 minuta“, naveo je Laso.

Ni on, kao ni neki njegovi igrači poput Serža Ibake, strelca 14 poena i nekih veoma bitnih u završnici, nisu ostali imuni na atmosferu u Areni.

„Za mene je bitno bilo razumeti atmosferu jer ne moram da govorim da su Panter i Kaminski odlični, ali je trebalo da se shvati da te atmosfera ne izbaci iz utakmice, već da budeš fokusiran. Reći ću im da zaustave Pantera, ne atmosferu. Za nas, imali smo osećaj da smo kontrolisali dosta utakmica, ali nismo završavali pobedom. Da sam trener i razmišljam samo o pobedi, bio bih tužan. Moramo da budemo bolji, ali i dalje imamo šansu da uđemo u doigravanje“, zaključio je trener Bajern Minhena.

BONUS VIDEO: Pablo Laso nakon pobede Bajerna nad Partizanom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar