Košarkaš Olimpije iz Milana Nikola Mirotić prokomentarisao je utakmicu sa Crvenom zvezdom u 10. kolu Evrolige.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Mirotić je u ubedljivoj pobedi svog tima imao osam poena i nije morao da igra „punim gasom“, jer je Maodo Lo pucao iz svih oružja, a Olimpija je u Beogradskoj areni slavila sa 93:71.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ako nije problem da pričamo samo o utakmici večeras“, zamolio je Mirotić, koji je letos povezivan s Partizanom, pa je taj posao u poslednjem trenutku propao.

„Iskreno nisam očekivao baš da će se završiti ovim rezultatom, mnogo bitna pobeda za nas jer smo došli u nekom trenutku s dosta pritiska. Nismo počeli sezonu kako treba, osećali smo veliku želju da pobedimo i mislim da smo odigrali zaista dobar meč, posebno drugo poluvreme. U prvom smo bili malo nervozni i nismo se uklopili kako treba. Predivan je osećaj biti u Beogradu pred publikom Zvezde i srećan se vraćam kući“, nastavio je Mirotić.

Na pitanje šta je presudilo u utakmici u Areni, osim fantastičnog šuta čitavog tima Olimpije (17 od 27 za tri), Nikola izdvaja energiju u drugih 20 minuta kada je italijanski tim ubacio 55 poena.

„Energija u drugom poluvremenu kad smo počeli da igramo dobru odbranu. Kad je Zvezda otišla na plus šest, nismo mentalno pali, odigrali smo dosta intenzivno. Kad smo se priključili i onda otišli na plus pet tu smo osetili da je trenutak kad možemo da prelomimo utakmicu i zaista pored sjajne odbrane Zvezde u nekom trenutku dali smo mnogo teške šuteve. Večeras se naš plej proslavio, ne pamtim kad je odigrao ovako neku utakmicu što je za nas jako bitno. Ta pozicija. Svi treba da doprinesu nekako, mislim da je ekipa i sa klupe doprinela i to je put kojim moramo da idemo“, ocenio je Mirotić.

Podsetio je da ne žudi za nekom velikom slavom, ali da mu uvek prija kad igra protiv Zvezde u Beogradu.

„Mnogo mi je značilo, nisam neki od tih koji očekuju neku ljudsku slavu, ali je lepo kad te neko podrži, pokaže ljubav. Uvek sam zahvalan na svemu tome. Nije lako ovde igrati, posebno protiv Crvene zvezde, uvek je emocija, videli ste moje prvo poluvreme. To je da se zaboravi, ali sam zadovoljan drugim poluvremenom, probudio sam se i ja, isto i ekipa i stvarno je divno veče. Želim Zvezdi da nastavi da se bori, ekipa je gubila 20 razlike, a publika je bodrila i to je motiv za igrača da zaigra bolje. Siguran sam da će u jednom trenutku Zvezda zaigrati bolje“.

Crveno-beli imaju tri pobede i sedam poraza, a očekivalo se da će se boriti za plej-of.

„Znate kako, velika su očekivanja od početka i možda se stvorio veći pritisak nego što je trebalo da se stvori. Onda kad rezultati ne prate sva očekivanja, stvori se dodatni pritisak. I mi smo negde u sličnoj situaciji, imamo samo jednu pobedu više od Zvezde. Ogromna su bila očekivanja i kod nas, svi su mislili da ćemo bolje da počnemo, i nova pojačanja ali nekada nije tako lako. Iz nekog iskustva, ako treba da se desi loš trenutak ili pad igre, bolje da se desi na početku. Kasnije, februar je vreme kad se svi bore za plej-of. Ovde još ima vremena, Zvezda ima kvalitetne igrače i sa ovom publikom siguran sam da će da se bori za plej-of“, navodi Mirotić.

BONUS VIDEO: Analiza Zvezdinog poraza od Olimpije sa Oliverom i Nebojšom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar