Košarkaš Crvene zvezde Miloš Teodosić naveo je neke od razloga poraza od Valensije u "La Fonteti". Zvezda je poražena od španskog tima sa 85:81 u 12. kolu Evrolige kao gost.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Srpski klub ima četiri pobede i osam poraza i nalazi se u ozbiljnom problemu pred nastavak sezone. Teodosić je do završnice bio jedan od najboljih u svom timu, imao je 11 poena i devet asistencija i na kraju nije uspeo dovoljno da pogura Zvezdu ka pobedi.

PROČITAJTE JOŠ:

Poenterski efikasniji od njega bili su Nemanja Nedović i Šabaz Nejpir sa po 14 poena, ali i Džoel Bolomboj sa 12.

„Mislim da je glavni razlog to prvo poluvreme, način na koji smo otvorili i odigrali prvo poluvreme. Primili smo 56 poena, što je stvarno previše. Drugo poluvreme smo odigrali dobro, borili smo se i na kraju se videla istrošenost. Nismo imali ni svežine, ni snage, u poslednja dva, tri minuta smo promašili neke otvorene šuteve i to je razlog. Umor i loše odigrano prvo poluvreme. Dodatni napor si morao da imaš da bi ih stigao“, rekao je Teodosić posle meča za Sport klub.

A zbog čega je prvo poluvreme krenulo tako loše?

„Iskreno nemam odgovor na to pitanje, ne znam šta bih rekao. Očigledno je da nismo imali energije i igrali kao u drugom poluvremenu, ali razlog ne bih znao da ti kažem“, dodao je Teodosić.

Tokom drugog poluvremena, crveno-beli su primili svega 26 poena, ali je to bilo dovoljno samo da uđu u egal završnicu trojkom Nemanje Nedovića (81:81), pa da onda budu dotučeni koševima Džereda Harpera i Brendona Dejvisa.

„Ako ćemo da pravimo neku analizu, mnogo je lakše kad si 16 ili 20 poena u minusu. Nema više ni pritiska, ubacićeš neke lopte, vratićeš se u utakmicu, gotovo je izgubljena. Uhvatiš taj neki ritam. Ali, ne smemo da dozvolimo u svakom slučaju da otvaramo i igramo utakmice kao što smo igrali prvo poluvreme večeras“, jasan je Teodosić.

Upravo je i on bio jedan od tih umornih igrača Zvezde, pošto se u završnici digao na šut u trenutku kada je Valensija imala 83:81 i umesto trojke, pogodio je samo tablu. Taj umor ne bi trebalo da bude problem za dva dana kada klub sa Malog Kalemegdana u Vitoriji gostuje Baskoniji.

„Navikli smo na ovaj ritam i ne bi trebalo da utiče, imamo 12 ili 13 igrača koji su spremni da igraju i ne bi trebalo da umor protiv Baskonije bude neki problem“, zaključio je Teodosić.

BONUS VIDEO: Svi poeni Zvezde u porazu od Valensije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar