Željko Obradović Partizan vs Valencia Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik košarkaškog kluba Partizan, Ostoja Mijailović, govorio je o eventualnom produžetku saradnje sa Željkom Obradovićem, trenerom crno-belih.

Obradoviću ugovor ističe na kraju ove sezone a glavna tema među navijačima Partizana je da li će najtrofejniji trener u istoriji Evrolige dobiti novi ugovor.

„Meni mandat ističe za dve godine, pa je logično da ugovor bude na dve godine. Nije normalno, a nije ni po zakonu da potpisujem sa nekim ugovor na tri, pet, deset godina, ako nisam tu. Po statutu glasa Izvršni odbor, pa Upravni odbor, kome ističe mandat za dve godine. U međuvremenu, slažu se informacije, koje se na kraju pretvore u sarmu i salatu. Teze su razne – Ostoja hoće drugog trenera, Ostoja ne priča sa Željkom, Ostoja neće da potpiše ugovor sa Željkom, Ostoja nije dobar čovek… a svi zaboravljaju da je Ostoja došao u klub kada niko nije hteo. Ostoja je gradio, a zatim uz pomoć Željka i ostalih članova kluba stigao do Evrolige i uspeha o kojima se priča. Ostoja priča sa Željkom, a kao drugim okom gleda na drugog trenera„ rekao je ostoja Mijailović za Sport klub.

Pročitajte još

Nastavio je da govori o tome.

„Pa zašto bih zakucavao sebi ekser u zdravu nogu, da li sam budala, zašto bih rušio ono što smo napravili? Ali, ne želim ovde da pričam o stvarima koje su za kuću. Moramo da obezbedimo kontinuitet, a to nije lako. Moramo svi zajedno da radimo na tome, jer je košarka neprofitabilan sport. Većinu klubova finasiraju fudbalski klubovi, neki od TV prava, neki od jakih sponzora… Ako neko misli da je lako obezbediti milionski budžet u velikoj je zabludi.“

Ostanak Obradovića, sudeći po rečima predsednika, se ne dovodi u pitanje.

„Ono što je najvažnije u periodu koji sledi, kada je ekipa u pitanju je da zaključimo ugovor sa stručnim štabom. Ne verujem da će doći do promena. Tim koji pobeđuje i koji je dao mnogo Partizanu se ne menja. To želimo svi, to žele navijači, to žele ljubitelji košarke. Željko je najmanji problem kada su pregovori u pitanju. Siguran sam da on ne bi imao ništa protiv da ostane i da budemo u Evrokupu. Obradovićev ostanak u klubu nije upitan. Od kako je počela priča o nastavku saradnje, više gluposti nisam čuo u životu. Jasno je da svi želimo da završi karijeru u Partizanu. Željko se vratio u Partizan posle osvajanja trofeja koje sumnjam da će iko ikada osvojiti i sigurno ne želi nigde da ide. Partizanovac je, vratio se i ostvarili smo zaista mnogo.“

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare