Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Ostalo je još manje od nedelju dana do početka Evrolige, a specijalizovani portal "Basket news" sastavio je listu na kojoj su timovi poređani po snazi.

U ovoj anketi/glasanju učestvovao je 31 glasač, među kojima su evroligaški igrači, ljudi koji rade za „Basket news“, kao i novinari iz Grčke, Srbije, Izraela i još nekih zemalja.

Svi koji su učestvovali pravili su sopstvenu listu timova po snazi za sezonu 2024/25, a onda su zbirni rezultati dali konačnu tabelu.

PROČITAJTE JOŠ:

Što se tiče srpskih klubova, Partizanu se predviđa osmo, a Crvenoj zvezdi 10. mesto. To znači da bi oba srpska tima bila u plej-inu, u koji prolaze po četiri ekipe.

Ni Partizan ni Zvezda prošle godine nisu bili u plej-inu, dok su crno-beli igrali Top 8 pre dve sezone, kada su bili nadomak plasmana na Fajnal-for.

Na pomenutoj listi, Panatinaikos je prvi po snazi, a odmah iza njega dolazi Olimpijakos, koji se možda i najviše pojačao tokom leta.

PROČITAJTE JOŠ:

Na trećoj poziciji je Real Madrid, a po projekcijama direktno u plej-of trebalo bi da prođu Fenerbahče, Monako i Barselona, dok bi u plej-inu pored Partizana i Zvezde bili Efes i Armani.

Iza crveno-belih na listi nalaze se redom Makabi, Baskonija, Žalgiris, Virtus, Bajern, Pariz, Asvel i Alba.

Šta biste vi menjali na ovoj listi? Pišite nam u komentarima…

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar