Dante Egzum
Dante Egzum; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

U sličnoj situaciji kao i navijači Partizana ove sezone našli su se navijači Žalgirisa pošto su imali problema sa kupovanjem karata u Barseloni.

Litvanac Povilas Lubninas podelio je svoje iskustvo prilikom kupovine ulaznica za start plej-ofa Evrolige između Barselone i Žalgirisa.

Barselona je za gostujuće navijače obezbedila samo 140 ulaznica, te su navijači Žalgirisa na čak pet načina pokušali da dođu do njih.

PROČITAJTE JOŠ

Na dan utakmice kada je Partizan igrao sa Barselonom, španski klub digao je veliku buru nakon što je pojedinim navijačima zabranio ulaz u dvoranu, iako su oni uredno kupili karte i pored toga obezbedili smeštaj, hranu, izdvojili novac za put.

Iz Barselone su se tada „pokrili“ plaštom mira na tribinama, jer su smatrali da bi navijači Partizana mogli da izazovu nerede, ako se nalaze van sektora koji je bio rezervisan za gostujuće navijače.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Lubinas je na svom Fejsbuk profilu otkrio da mu je Barselona otkazala karte, a poznati košarkaši portal „BasketNews“ dobio je dozvolu da objavi priču Lubninasa koju prenosimo u celosti.

„Putujem Evropom motorom i imao sam sreće da mogu da pratim Žalgiris u Minhenu, 34. kolo Evrolige. Nastavio sam putovanje i poklopilo se da sam u Barseloni. Dakle, zašto ne bih posetio ‘Blaugranu’ i pogledao utakmicu Žalgirisa? Sledeći korak je pokušaj kupovine ulaznice za utakmicu. Pokušao sam to da uradim onlajn – bezuspešno. Došao sam na ‘Kamp Nou’ u obilazak stadiona i primetio blagajnu, prilazim prvom šalteru. ‘Zdravo, imate li još karata za sutrašnju utakmicu Evrolige’, pitao sam. ‘Da, imamo. Odakle ste?’ Litvanija. ‘Ne prodajemo karte Litvancima’. Pomislio sam ‘dođavola’. Promena plana. Prilazim petom šalteru, skidam kapu da me prethodni radnik ne prepozna.“

‘Hej, vidim da postoje popusti za košarkaške utakmice sa ulaznicom za obilazak stadiona’.

‘Tako je’

‘Kada je sledeća utakmica?’

‘Sutra’.

‘To je sjajno. Mogu li dobiti kartu po ceni od oko 40, 50 evra’

‘Imamo sjajna mesta za 46 evra’, kaže službenik za prodaju karata.

‘To je sjajno, odgovara mi’.

‘Super, možete li mi dati svoju ličnu kartu’.

Počinjem da psujem u sebi i dajem vozačku dozvolu.

‘Zar niste iz Litvanije’, pita me radnik.

‘Ja sam Litvanac, ali živim u Švedskoj’.

‘Ne bi trebalo ovo da govorim, ali čak i ako ste Litvanac, treba mi neka vrsta švedskog dokumenta. U suprotnom, ne mogu da vam pomognem’.

‘Ne nosim svoja švedska dokumenta kad putujem’, rekao sam pre odlaska.

KK Žalgiris
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Četvrti način – poslao sam poruku prijatelju iz Bugarske, koji ima račun u britanskoj banci. Pomislio sam da im možda neće ući u trag da je to nekako povezano sa Litvanijom? Samo se nadajte. Kupovina je odmah otkazana.

Peti način – stižem u hostel u Barseloni. Tmao sam sreo jednog zaista finog radnika koji je kupio karte na svoje ima i sa svog bankovnog računa. Uneo je svoje lične podatke i kupovina karte je potvrđena.

Dobio sam kartu uveče. Međutim, usledila je poruka da će lične karte biti temeljno proverene kako bi se osiguralo da će utakmici prisustvovati ljudi koji su zaista kupili karte.

Pa, šta da radim? Ne izgledam kao tipičan Španac. Dakle, nakon što sam se probudio ujutru, odlazim u Barselonin zvanični šop, kupujem šal Barselone kako bih se stopio sa gomilom. Uz to, produžavam boravak u hostelu na još jednu noć.

Iznenađenje, iznenađenje, primio sam mejl da mi je karta poništena u skladu sa odredbama zakona o sprečavanju nasilja, rasizma, ksenofobije i netolerancije u sportu.

Verovatno su videli da je mejl na koji je poslata karta pod mojim imenom, umesto na Marselovo. Dakle, to je to. Čim završim svoj kebab, bežim odavde“, glasila je priča Lubinasa.

Barselona je ubedljivo slavila u prvom duelu, dok se druga igra u petak od 20 časova.

BONUS VIDEO Ogromna gužva za kupovinu karata za meč Partizan – Real u Areni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar