Košarkaš Partizana Karlik Džons kaže da njegova ekipa pokušava u četvrtak uveče da nastavi gde je stala dva dana ranije.

Partizan je u utorak savladao ekipu Bajern Minhena i time upisao prvu pobedu u Evroligi iz trećeg pokušaja, posle poraza od Baskonije i Real Madrida.

PROČITAJTE JOŠ:

Karlik je do sada u šest od sedam utakmica imao dvocifren poenterski učinak i samo je protiv Baskonije stao na 4 poena.

Protiv Bajerna ih je imao 14, preuzimao je odgovornost u nekim momentima kad je bilo potrebno i nema sumnje da će tako biti i u četvrtak od 20.05 u dvorani „Aleksandar Nikolić“, gde je Makabi nominalno domaćin, a gde je Partizan trenirao dan ranije.

„Uzbudljiva utakmica, mi pokušavamo da uđemo u seriju. Uzbuđen sam, lepa pobeda sinoć i na tome treba da gradimo. Makabi je dobar tim, igra brzo i moj način razmišljanja je da im malo usporimo napad. Da budemo svoji, da nastavimo da radimo šta smo radili – da delimo loptu, čuvamo je, igramo odbranu, da sve to radimo 40 minuta“, rekao je Džons pred Makabi.

Real Madrid vs Partizan Belgrade Foto:EPA-EFE/Kiko Huesca

Iako posle poraza od Baskonije i Reala nije osećao preveliki pritisak, kaže da jeste malo lakše kada se pobedi ta prva utakmica.

„Može da se kaže tako, iskreno ne osećam neki pritisak. Za mene je svaka utakmica ista i tako tome pristupam i mislim da tako tome treba da pristupamo kao tim. Za svaki meč možda imamo drugačije taktike i postavke i takve stvari, ali mentalitet je isti, uzbuđeni smo što izlazimo na parket“.

Prija mu što u duplom programu igra dve utakmice Evrolige za nedelju dana i čeka da vidi kakvo će izdanje Partizan prikazati protiv Izraelaca.

Partizan-AEK Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

„Ne mnogo vremena, ali osećaj je dobar, brz je ritam i sviđa mi se ta situacija. Više utakmica, malo manje treninga. Uzbuđen sam, suočavamo se sa dobrim timom sutra i raduje me da vidim šta možemo“, opušten je Džons.

U dvorani neće biti buke po kojoj su inače prepoznatljivi Partizanovi navijači, iako se igra u Beogradu, što ne smeta jednom od lidera ekipe u spoljnoj liniji.

„Biće malo drugačije, ali spremali smo se i za to, imali smo u predsezoni neke timske trening mečeve, to je bilo dobro za nas, jer sad imamo tu situaciju. Dozvoliće nam da se međusobno čujemo bolje i da klupa više bude uključena“, naglasio je Karlik Džons.

BONUS VIDEO: Obradović pred Makabi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar