Željko Obradović Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Malo reči o igri, malo više o skandalu

Partizan je sa dva brejka prednosti otišao iz Madrida, ali će zauvek ostati upamćene ružne scene na terenu i opšta tuča igrača.

Trener Željko Obradović najpre se osvrnuo na onaj lepši ili bolje reći košarkaški deo utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

„I večeras je bilo trenutaka kada smo dozvolili Realu da se vrati, sve zahvaljujući nekontrolisanim napadima. Vraćali su se i razlika od 15 poena govori dosta kakvu smo utakmicu igrali. Čestitam igračima na svemu što su uradili ovde. Dobiti dva puta Real u Madridu, pred njihovim navijačima, nije lako, ali smo uspeli. Velika zahvalnost našim navijačima. Svaka čast igračima. Navijači su dali podršku timu, atmofera iz Arene prenosi se na tim i navijači daju neverovatnu snagu i moral, koji daju svima nama“, rekao je Obradović.

Haos je počeo nakon faula Serhija Ljulja nad Kevinom Panterom, a onda se više nije znalo ko koga udara.

„Treba početi od toga, kako je počelo, ko je počeo. Posle toga i reakcija. Videli ste sve šta se dogodilo. Pravila igre kažu da bilo koji igrač koji prekorači liniju terena istog momenta je suspendovan i ide napolje. To je bilo evidentno. Sudije su donele odluku, prekinuto… Šta bih ja voleo? Da već od ovog trenutka da naši navijači koji će ispuniti Arenu, da shvate da je to deo sporta, da se desilo, da su igrači posle utakmice pričali i da bi na ovom trebalo da se završi“, rekao je Obradović.

Potpuno je pokušao da smiri tenzije.

„Mi smo ovde i u regularnom delu i u ove dve utakmice naišli na fenomenalno gostoprimstvo. Mislim da u Beogradu treba to da uzvratimo i da se priča o košarci i da nijedan igrač, član stručnog štaba ili navijač Reala se ne oseća neprijatno nego da pošaljemo sliku iz Beograda kakva je do sada uvek bila na našim utakmicama. Ponavljaću to do sledeće utakmice sa Realom“.

Treća utakmica serije na programu je u utorak od 20.30 u beogradskoj Areni.

Partizanu još jedna pobeda nedostaje kako bi obezbedio plasman na Fajnal-for.

BONUS VIDEO Egzum na štakama posle meča sa Realom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar