Foto: Starsport

Sijao od zadovoljstva.

Košarkaši Fenerbahčea uspeli su da se revanširaju ekipi Partizana i trijumfuju u Beogradu rezultatom 97:94.

Trener ekipe iz Istanbula Dimitris Itudis bio je zadovoljan posle meča, naročito igrom svojih bekova.

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo je odlično kada imaš takve bekove koji mogu da kreiraju, čitaju. Svaki tim nešto daje, reskira. Partizan je danas reskirao. Imali smo visoke procente šuta. Uspeli smo da dovedemo do kraja. Najbitnije je da je moj tim danas dao sve od sebe. Bilo je baš bitno za nas. Igrali smo organizovano protiv protivnika koji igra agresivno i inteligentno, zbog Željka i igrača, sa velikom podrškom publike“, rekao je Itudis.

On se osvrnuo i na Željka Obradovića, kuma i velikog prijatelja.

„Željko Obradović je jedan od najboljih, ako ne najbolji na svetu. Znate kakav je moj odnos sa njjim, porodicom. Kada u životu gradiš, imaš emocije… Trinaest godina smo živeli tamo. Pokušavam da ne razmišljam o tome, ali moram da razmišljam o taktici“, dodao je Itudis.

Itudis je to objasnio na jednom detalju.

„Jedan detalj, čija je lopta. Marko se okrene, kaže mi da uzmem čelendž. To je bio dobar bio momenat za Željka da uzme tajm-aut i da tri poena. Moraš da slušaš igrača. Želim da kažem da Željku ne možeš ništa da daš, odmah ti vrati taktički“.

Itudis je odgovorio na konstataciju da je „ljubimac sudija“.

„Pokušavam nešto da argumentujem. Bez ikakve agresije. Dobili smo tehničku grešku, kondicioni trener. Nisam ovde da komentarišem sudije. Mi smo saradnici. Da li neko greši, ne greši. Ne znam da li sam ljubimac sudija, ali sam ljubimac nekih navijača Partizana i hvala im na aplauzu“, istakao je Itudis.

BONUS VIDEO Gudurić zakucava uz faul nakon neverovatne sudijske greške na štetu Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar