Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Košarkaši Monaka pobedili su Fenerbahče na svom terenu sa 93:88 i tako došli do izjednačenja (1-1) u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Meč je bio veoma uzbudljiv, mada je Monako ušao veoma raspoloženo i poveo sa 27:11. Usledila je nešto bolja igra turske ekipe, koja je na kraju prve deonice imala minus od 10 poena.

U drugoj četvrtini Fenerbahče se potpuno vratio u meč, pa je na poluvremenu bilo 54:50. Početkom treće deonice viđen je preokret, a Monako je taj deo odigrao zaista slabo, te imao -9 na ulasku u poslednjih 10 minuta. Fenerbahče je tu prednost olako prokockao, a onda je usledila dramatična završnica.

PROČITAJTE JOŠ:

Eli Okobo i Džordan Lojd su bili ti koji su uglavnom rešavali napade Monaka, dok se Majk Džejms na iznenađenje mnogih malo sklonio u stranu. Na krilima Okoba Monako je poveo sa 84:79, ali je onda Vilbekin ubacio trojku. Domaći tim je sa penala došao do 85:82, gosti su odgovorili za 85:84, a onda su se i odbranili. Marko Gudurić je fauliran u narednom napadu, ali je pogodio samo jedan od dva penala.

Nakon toga srpski bek je zaspao u odbrani, pa nije zagradio, te je Alfa Dijalo skočio i postigao lake poene. Nešto kasnije Gudurić je promašio i flouter, nakon čega je napravio faul, pa je Monako stigao do 90:85. Vilbekin je pogodio trojku, ali je Lojd uzeo stvari u svoje ruke i odgovorio istom merom za konačan rezultat.

Najbolji u Monaku bio je Donatas Motiejunas sa 18 poena, dok je Lojd imao 15 uz pet skokova. Džejms je utakmicu završio sa osam poena, te je imao i po sedam skokova i asistencija.

Kod Fenerbahčea je Tajler Dorsi imao 25 poena, dok je Vilbekin stao na 23. Najdžel Hejs-Dejvis je dodao 10 uz šest skokova, dok je Gudurić imao samo pet poena uz po skok i asistenciju.

Naredni meč igra se u Istanbulu 1. maja od 19 sati i 45 minuta.

Rezultati, drugi mečevi četvrtfinalnih serija Evrolige:

PAO – Makabi 95:79 (1-1 u seriji)

Real – Baskonija 101:90 (2-0)

Monako – Fenerbahče 93:88 (1-1)

Barselona – Olimpijakos 77:69 (1-1)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar