Nemanja Nedović Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

U ponedeljak će 13 klubova deoničara Evrolige održati sastanak na kom će se glasati o primanju Dubaija u elitu, preneo je španski portal "encestando".

Navodi se da je ideja da Dubai potpiše ugovor na sedam godina i da bi direktno plaćao svakom od 13 klubova deoničara, a u roku od pet godina će svaki klub dobiti pet miliona evra. Nova.rs je i ranije pisala o tome kako bi mogao da izgleda put Dubaija u Evroligi. 

PROČITAJTE JOŠ

Nova.rs je tada izvestila i da će pomenutih 13 klubova sa trajnim ugovorom (Real, Barselona, Baskonija, Olimpija Milan, Žalgiris, Panatinaikos, Olimpijakos, Fenerbahče, Efes, CSKA Moskva, Makabi, plus Bajern i Asvel) od Dubaija dobijati po milion evra svake sezone narednih pet godina, od trenutka ulaska u takmičenje.

Očekuje se da Dubai dovede i sopstvene sponzore i da pojača nagrade za sve samim tim. Ipak, sada se dolazi do onog dela koji najviše zanima navijače Crvene zvezde i Partizana.

Dubai sledeće godine ne bi dobio specijalnu pozivnicu za Evroligu, već je ideja da najpre klub odigra jednu sezonu u Evrokupu, a da onda preostalih šest godina bude član Evrolige. To znači da se praktično sastav sadašnje Evrolige možda neće promeniti (sa izuzetkom Valensije koja je dobila svoje mesto nakon otkazivanja Gran Kanarije koja je osvojila Evrokup).

Navodno je prethodnih meseci samo dva kluba pokazalo protivljenje ovoj ideji – Olimpijakos i Makabi. Devet klubova daju potpunu podršku Dubaiju, prenosi španski portal.

Odluka o tome da li će Dubai igrati u ABA ligi biće doneta u toku marta prenosi ovaj španski portal uz tvrdnju da je za trenera već određen Svetislav Pešić, sadašnji selektor Srbije.

BONUS VIDEO Crvena Zvezda – Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare