Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Sve polako dolazi na mesto za Partizan koji je vezao četiri pobede, dve u Evroligi i dve u ABA ligi. Ove utakmice su pokazale da se nešto sporiji početak crno-belih pretvara u ono što su navijači čekali već od samog starta.

Ipak, to nije bilo moguće jer se roster ekipe promenio dosta u odnosu na prethodnu godinu i nova pojačanja su tek sada ušla konačno u sistem trenera Željka Obradovića.

Crno-beli imaju skor od šest pobeda i isto toliko poraza u Evroligi, dok ih već u četvrtak čeka novi okršaj u elitnom evropskom takmičenju protiv Olimpije iz Milana (20.30).

PROČITAJTE JOŠ

Biće potrebno Partizanu da bude smiren i odlučan ukoliko utakmica ponovo bude ušla u neizvesnu završnicu, kao protiv Panatinaikosa i Monaka. Pojavio se u ova dva duela Amerikanac Pi Džej Doužer i na neki način skinuo je teret Kevinu Panteru u odlučujućim momentima.

Pogađao je u poslednja dva minuta, nije se libio da se podigne sa poludistance i šta više pogodi, gotovo svaki put. Tako su crno-beli dobili još jednu opciju i herojski šutevi Kevina Pantera ne moraju da postanu rutina, iako kapiten crno-belih retko greši kada je pobeda na liniji.

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Kada bi pogledali statistiku bivšeg košarkaša Denvera, rekli bi da je ništa više od prosečnog igrača, ali tu bi pogrešili. Jeste da 9,8 poena, 2,8 skokova i 3,5 asistencija ne deluje tako sjajno, ali Dožuerova forma u poslednje četiri pobede pokazuje da će biti ključan faktor za uspeh Partizana ove sezone.

Efesu u gostima ubacio je 21 poen, dok je za 17 minuta protiv Borca imao 12 poena na 5/5 iz igre. Panatinaikos je dobio 16, a Monako 15 poena od Doužera, od kojih je čak 21 došlo u poslednjoj deonici ili produžetku.

Kada se na to doda i sjajna odbrana koju igra Amerikanac, jasno je zašto retko kada napušta igru. Protiv Monaka igrao je i poziciju plejmejkera, uhvatio je pet skokova i dodao sedam asistencija i sve to dok je čuvao Majka Džejmsa.

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

„To je pozicija koju mi je udobno da igram, igram je ceo život. Uvek sam mogao da igram na više različitih pozicija, ali ova na kojom sam sada mi definitivno daje najviše komfora“, rekao je Doužer nakon pobede.

Još jedan košarkaš koji je doneo mnogo toga za kratko vreme Partizanu je Brazilac Bruno Kaboklo. Dugo je Obradović čekao centra i čini se da je rešenje dobio u Kaboklu.

Iako je Brazilac rano ušao u problem sa faulovima, za 18 minuta protiv Monaka postigao je 13 poena i dodao šest skokova, od kojih su čak četiri bili ofanzivni. Nije se libio da se bori u reketu, a njegova dodatna prednost jeste solidan šut za tri.

Čini se da je Kaboklo uspeo da otvori mnogo više od „pukog“ skupljanja lopte na obruču, već da je svojim građenjem i nekim saigračima omogućio da lakše pokupe skokove i otvore napade iz tranzicije.

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Kaboklo je prvu utakmicu odigrao 12. novembra i za kratko vreme je postao jedan od najvažnijih igrača.

„Moram da budem pažljiviji na sledećim utakmicama, ako budem imao veću minutažu, da gledam da popravim greške koje pravim, da budem bolji zbog tima, da uradim sve što mogu da dobijamo utakmice“, rekao je Kaboklo posle Monaka.

Biće Partizan najverovatnije i bez Frenka Kaminskog protiv Milana, te Kaboklo ne sme da ponovi problem sa ličnim greškama.

Brazilac u pet utakmica u Evroligi šutira nestvarnih 84 odsto iz igre, dok je sa linije penala uspešan 70 odsto puta.


Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO “Zvezda i Partizan ne bi videli ‘E’ od Evrolige da igraju u hali kao Monako, a tamo do juče nisu znali u kom sportu je Fajnal-for”

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar