Partizan vs Valencia Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Iz Španije stižu dobre vesti za Crvenu zvezdu i Partizan, pošto je prema pisanju tamošnjih medija Valensija trenutno najbliža tome da zaigra u Evrokupu naredne sezone.

Paulijus Motiejunas, jedan od glavnih ljudi u Evroligi, nedavno je istakao da će jedan od sledećih pet klubova naredne sezone napustiti elitu – Crvena zvezda, Partizan, Valensija, Virtus ili Alba.

Umesto jedne od tih ekipa igraće Pariz, koji je kao osvajač Evrokupa ove sezone dobio priliku da se pokaže kao član elite.

PROČITAJTE JOŠ:

„Relevo“, poznati španski medij, u jednom tekstu pisao je o mogućnosti da se Valensija naredne sezone premesti u Evrokup.

“Realnost je da je rekonstrukcija Valensije u toku, ali ne gubeći iz vida da se i dalje bore da što više napreduju u plej-ofu Endesa lige. Ovaj tim koji se u prvoj rundi plej-ofa sastaje sa Mursijom, već neko vreme radi na planiranju za sledeću godinu. Sve ukazuje da će se Valensija vratiti u Evrokup iako sa ciljem što skorijeg povratka u vrhunsko kontinentalno takmičenje, jer klub već radi na dobijanju višegodišnje evroligaške licence, i u tom cilju priprema svoj novi dom, ‘Roig Arenu’. A na mapi puta za sledeću sezonu, jedno od glavnih pitanja je da razjasni šta će se konačno desiti na klupi“, piše “Relevo“, odnosno novinarka Noelia Gomez Maria.

Iako još ništa nije potvrđeno, već mesecima unazad priča se o tome da je Valensija najbliža Evrokupu, a da je makar jedno mesto za „večite“ već sada sigurno.

Takođe, pomenuti španski medij piše o tome da će Luka Božić iz Zadra biti pojačanje Valensije za narednu godinu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar