Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Još uvek nije sigurno da li će Crvena zvezda i Partizan igrati u Evroligi naredne sezone, a konačna odluka o izgledu takmičenja i učesnicima biće doneta sredinom jula.

Upravo će tada biti sastanak na kom će biti odlučeno koji timovi će biti članovi elite za narednu sezonu, a na adrese Crvene zvezde i Partizana još nisu stigle zvanične pozivnice, iako se oba kluba tome nadaju u bliskoj budućnosti.

Međutim, ono što je stiglo jesu uslovi koji moraju da se prihvate, ukoliko „večiti“ misle da igraju u Evroligi i naredne sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako ni Zvezda ni Partizan nemaju dugogodišnje licence, oni moraju da dobiju „vajld karte“, a jedna takva koštaće milion evra. Upravo je to uslov koji je stigao na adrese beogradskih klubova – 750.000 se izdvaja ta „vajld kartu“, plus još 250.000 za troškove suđenja.

Zvezda i Partizan bi do naredne nedelje trebalo da se izjasne o tome da li prihvataju pomenute uslove, ali i kada to učine, neće biti sigurno učesnici Evrolige, već se konačna odluka donosi u julu.

Uslovi za igranje Evrolige stigli su i na adrese ostalih klubova kandidata za „vajld karte“, odnosno onih koji nemaju višegodišnje licence.

PROČITAJTE JOŠ:

U svakom slučaju, Crvena zvezda ima prioritet kao šampion ABA lige za ovu sezonu, ali i Partizan se nada svom mestu u eliti, kao i prethodne dve sezone.

Zvezda i Partizan imaju velike šanse da budu deo Evrolige i naredne sezone, o čemu je pričao i Dejan Bodiroga, ali zvanična odluka tek treba da se donese na nekom od narednih sastanaka, kada će se i tačno znati koji su sve kandidati za „vajld karte“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare