Čima Moneke
Foto: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Nigerijski košarkaš Čima Moneke bio je jedno od imena o kom se posebno pričalo u Beogradu i među navijačima Partizana u prethodnom periodu.

Energični krilni igrač Baskonije bio je želja mnogih navijača crno-belih, ali kako sam kaže, niko, pa ni Partizan nije zvao da šalje ponude.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što je Monekeu smetalo u čitavoj priči u vezi sa njegovim odlaskom iz Vitorije je to što su se u javnosti širile i neke njegove privatne stvari.

„Bio sam na odmoru kada sam dobio lažne vesti o sebi. Ono što me je najviše razočaralo su privatne stvari o meni koje su ljudi širili, a nisu bile istinite. To me je naljutilo“, kazao je Moneke za Notisias de Alava.

Oduševljen je zbog rada sa Pablom Lasom, priznaje da ga je iznenadilo kada je svojevremeno Laso dobio voljno od Real Madrida i raduje se i toj saradnji, ali i nastavku svog pozitivnog odnosa sa navijačima Baskonije.

„Glasine su bile razočaravajuće, ali znao sam da neću odlaziti iz Baskonije i da ću se vratiti posle odmora… Nikad nisam bio ni blizu odlaska i nisam direktno pričao ni sa jednim drugim klubom“, dodao je Moneke.

Kada je pričao o ambicijama za novu sezonu, kaže da je ekipa spremna da se bori za Kup kralja i plej-of ACB lige, kao i za to da dogura što dalje u Evroligi.

BONUS VIDEO: Čima Moneke (Baskonija) – najbolji evroligaški potezi u sezoni 2023/24

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar