Foto: STARSPORT

Partizan je nastavio pobednilčki niz u Evroligi pobedom nad Makabijem kao gost u Pioniru sa 91:79, a jedan od heroja iz senke bio je Aleksej Pokuševski.

Sjajno je reprezentativac Srbije igrao pre svega u odbrani gde je briljirao u svakom segementu. Od timske odbrane, do individualnih rešenja, sjajno krilo je dobijalo duele i sa bekovima i centrima.

PROČITAJTE JOŠ

Posebno se istakao kao zaštitnik obruča sa tri blokade, a malo je falilo da ima i četiri da je delić sekunde ranije izblokirao jedan šut u sekvenci u kojoj je imao dve rampe u nizu.

Pokuševski od početka sezone ima više blokada nego poena (četiri nasparam tri) pa se po društvenim mrežama dele klipovi sa njegovim defanzivnim potezima uz stihove kultnog narodnjaka „mirno spavaja nano, sve je zaključano“, a srpski košarkaš ostaje čvrsto na zemlji.

„Osećam se dobro, iz utakmice u utakmicu i to je važno. Treba da se još neke stvari spoje u mojoj glavi, ali sve ide kako treba. Prvo poluvreme je bilo loše, pre svega u odbrani i na skoku. Mnogo mi je drago što smo u nastavku pokazali reakciju i pre svega popravili igru u ta dva segmenta. Timski smo odigrali jako dobro, pokazali smo kvalitet, pogotovo u drugom poluvremenu. Hvala treneru na pohvalama“.

Osvrnuo se i na trenutka kada je vezao dve blokade u par sekundi od kojih mu je jedna poništena.

Foto: Starsport

„Bio sam na pravom mestu u pravo vreme, pokušao da uradim u odbrani sve što je trebalo“.

Željko Obradović je na konferenciji posebno nahvalio Pokuševskog, ali i naglasio kako je ovo „poruka da ekipa može“.

„Ako trener kaže da možemo – onda možemo. Treniramo dobro, zadovoljan sam kako napredujemo“.

Čini se da Pokuševski igra sa sve većim samopouzdanjem i koristi svaki minut na terenu.

„Osećam se dobro, iz utakmice u utakmicu i to je važno. Treba da se još neke stvari spoje u mojoj glavi, ali sve ide kako treba. Požrtvovanje mora da bude na svakoj utakmici. Srećan sam što sam na terenu, što igram i mogu da pomognem. Hvala ponovo navijačima što su ponovo bili tu“, zaključuje potencijalni srpski reprezentativac.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar