Foto: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića, ogorčen je zbog tretmana koji je "broj 1" imao u Australiji. Otkrio je i da je Đoković noći i noći provodio za kompjuterom pomažući teniserima, koji su sada zaćutali.

Foto: Nova.rs

Oglasio se Vajda za slovačke medije, u Bratislavije bio sve vreme, imao je sreću da barem ne bude i sam izložen torturi kroz koju su prošli Novak i ostali članovi štaba poput Gorana Ivaniševića.

PROČITAJTE JOŠ

„Morao sam da se smirim, jer i dalje ne razumem to što su mu uradili, dugo nisam video takvu nepravdu. Uz to, mediji su velikim delom krivi jer su manipulisali informacijama. U U Australiji su pogotovo konstantno podgrevali stav protiv Đokovića Ne znam kako bih se poneo da sam bio tamo. Čak i ovde, kod kuće u Bratislavi, nisam dobro spavao i nisam verovao da takva stvar može da se dogodi. Svi znaju da je putovao samo sa jednim ciljem – da odbrani trofej na prvom grend slem turniru u sezoni“, rekao je Vajda za slovački Sport.

Bio je povremeno Vajda na vezi sa Novakom.

„Nije mnogo ni koristio telefon. Slao sam mu poruke ohrabrenja i neke linkove. Ne mogu ni da zamislim kako mu je bilo, verovatno je mnogo patio. Podneo je sve, ali obeležili su ga, bio je to politički proces. Imaće značajne posledice, neće biti lako vratiti se. Bio je to i upad u njegovu privatnost.“

foto: instagram.com

Svojevremeno su teniseri bojkotovali Vimbldon 1973. zbog Nikole Pilića, sada nema solidarnosti.

„Mnogi igrači su pisali i njemu i meni, saosećali su s njime. Ipak, neće da govore u javnosti. Nigde u javnosti nećete naći koliko je večeri Novak proveo za kompjuterom razgovarajući sa mnogim igračima o njihovim uslovima života, kako može da im pomogne, uvek je pomagao svima. Čak i ono sa biciklima u karantinu u Melburnu prošle godine, tokom cele pandemije se borio za njih. Imam osećaj da igrači nemaju dovoljno pravih izvora informacija, mediji ih pogrešno navode i uglavnom su protiv Đokovića“.

Nije Marijanu jasno ni zašto se sada poteže pitanje vakcinacije pred Vimbldon i Rolan Garos.

„Ne razumem zašto im je važno da sada to objave, a turnir se igra u maju – svet ne zna šta će se u ovoj pandemiji desiti i za mesec dana… Ne želim da potcenim situaciju, ozbiljno je stanje u svetu, ali koja je svrha u januaru raspravljati o tome? Da li je to i dalje sport“, zapitao se Vajda.

Ni on ne zna kakvi su naredni koraci.

„Nisam se čuo s njim otkad je došao u Beograd. Niko ne zna. Jasno je da ga je ovo pogodilo mentalno, boleće ga dugo i biće mu teško da sve ovo izbaci iz glave. Ipak, poznajem ga, veoma dobro, Novak je jak, odlučan i još nije rekao poslednju reč u tenisu“, zaključio je Vajda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare