Podeli:
Foto: E-Stock/Caslav Vukojicic

Hrvatski muzičar Tonči Huljić oglasio se za Nova.rs nakon stravičnog zemljotresa koji je jutros u 6.24 pogodio Zagreb. On je u razgovoru za naš portal rekao da se trenutno nalazi u izolaciji u Splitu, ali da je video snimke hrvatske prestonice.

Kako je objasnio, on i njegova prodica već petnaest dana nalaze u Splitu zbog pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

“Mi smo doboro, povukli smo se sa putovanja i povukli smo se iz Zagreba pre nekih petnestak dana. Odlučili smo da zbog situacije sa koronavirusom Split bude tačka izolacije. Nismo iz kuće izašli već desetak dana. Ne mogu reći da je korona promenila nešto po pitanju naših života kada smo u Splitu. Ovde ionako ostajemo samo u kući i šetamo u bašti. Imamo prostor u kome se lakše podnosi situacija sa izolacijom”, izjavio je Tonči i dodao:

“U Zagrebu je pitanje kako će se stvari razvijati. Srećom mi smo svi bili ovde u Splitu, imao sam neki predosećaj i baš sam se juče interesovao i ispitivao situaciju sa stanjem ugovora o osiguranju nekretnina u Zagrebu, da preventivno zaštitim nekretnine od neke štete. Juče sam zvao agente da mi šalju ugovore što je neverovatno. Eto, iako u Zagrebu stanujemo u najstarijem delu, javili su nam da na našem stanu nema većih oštećena. Video sam snimke, ništa se na našim nekretninama nije specijalno desilo. Sada treba razmisliti o tome da li želimo da napustimo taj izuzetno lepi deo prestonice u strogom centru.”

Muzičar je takođe prokomentarisao trenutno stanje u Hrvatskoj i svetu u vezi koronavirusa, te je rekao da trenutno živimo u trenutku civilizacijske krize.

“Hvala Bogu živi smo i zdravi, tuče nas korona, udaraju zemljotresi. U Splitu zemljotresa nije bilo, što ne znači da ga neće biti. Nadamo se najboljem, sve to ide u rok službe jednog života: potresi, ratovi, potresi, zemljotresi”, govori Tonči i dodaje:

“Ne postoji život bez krize, a ovaj civilizacijski trenutak definitivno jeste kriza. Pozdravljam vas sve, nadam se da se ovo neće desiti, a ako mora da se desi, neka prođe bez velikih oštećenja i da svi ostanu živi i zdravi.”

Podsetimo, snažan zemljotres, magnitude 5,3 po Rihteru, pogodio je Zagreb jutros u 6:24.

Grad je teško oštećen, u centru grada su velike štete: padale su fasade i uništeni su automobili. Pao je i vrh tornja zagrebačke katedrale, a građani su izašli na ulice. Više o tome pročitajte OVDE.