Podeli
Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Policija je u Zagrebu prošle noći sprovela racije u osam ugostiteljskih objekata i kontrolisala 165 osoba, dok je zbog sumnje u širenje zaraze uhapsila 48-godišnjeg vlasnika jednog noćnog kluba. U Hrvatskoj su u ponoć stupile na snagu nove, strože epidemiološke mere a premijer Andrej Plenković u obraćanju javnosti najavio je i kazne za one koji ih ne poštuju.

Vlasnik kluba je osumnjičen za krivično delo širenja i prenošenja zarazne bolesti, saopštila je policija.

Tokom racije je privedeno i šest osoba zbog posedovanja manje količine opijata i zbog prekršaja Zakona o ličnoj karti.

Uz to, inspektori Civilne zaštite su utvrdili nepoštovanje epidemioloških mera prekoračenjem radnog vremena, neisticanjem uputstva o dozvoljenom broju osoba u objektu i propisanog razmaka između stolova i stolica.

U jednom ugostiteljskom objektu policajci su evidentirali gosta koji se kockao, te je prekršajno prijavljen.

Sinoć u ponoć u Hrvatskoj su na snagu stupile nove, strože mere s ciljem suzbijanja epidemije koronavirusa, a, kako je istakao premijer Andrej Plenković, “novim merama želimo da zaštitimo zdravlje, spasimo živote ljudi i smanjimo opterećenje u zdravstvenom sistemu”.

On je najavio novi paket pomoći Vlade privredi ali i uvođenje kazni za one koji ne poštuju mere.

“Lokdaun” će trajati najkraće do 21. decembra, a podrazumeva zatvaranje svih ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, osim hotela i kampova koji pružaju uslugu smeštaja.

Između ostalog, zabranjeno je okupljanje na javnim površinama sa više od 25 osoba, a na privatnim okupljanjima najviše 10 osoba, uz obavezno nošenje maski i držanje distance.

Trajanje javnih događanja oročeno je do 22 sata.

Obustavljeno je održavanje svadbi, a pogrebima može da prisustvuje najviše 25 osoba s tim da se saučešće ne sme izjavljivati bliskim kontaktima…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar