Podeli
Milorad Pupovac Foto: N1
Milorad Pupovac Foto: N1

Predsednik SDSS Milorad Pupovac najavio je da će otići na komemoraciju hrvatskim žrtvama u Škabrnji kako bi s meštanima podelio bol.

“Već dugo osećam potrebu da sa svojim rođacima i drugim ljudima podelim bol zbog stradanja u Škabrnji. To je moj zavičaj”, rekao je Pupovac za Večernji list i dodao:

Ne želim da se u Vukovaru građani dijele na one hrvatske i srpske nacionalnosti. Želio bih da bude prostora i za stradanja Hrvata i za stradanja građana srpske nacionalnosti.

U razgovoru za Večernji list predsednik SDSS i poslanik Milorad Pupovac govorio je o svom viđenju proslave operacije Oluja, o porukama koje su stizale od premijera Andreja Plenkovića i predsednika Zorana Milanovića, koje su bile u pomirljivom tonu i veliki su korak prema budućnosti.

Pupovac se osvrnuo i na kritike koje su došle iz Beograda kao i na svoj oštar odgovor Ivici Dačiću i ostalim političkim akterima u Srbiji koji su ih proglasili “izdajnicima” zbog učestvovanja potpredsednika Borisa Miloševića na proslavi Oluje u Kninu.

Između ostalog, uputio je i oštru poruku ministru spoljnih i evropskih poslova Gordanu Grliću Radmanu koji je, po njegovom mišljenju, uvredljivo reagovao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekavši kako Srbi u Hrvatskoj “ne trebaju mentora sa strane”.

Komentari

Vaš komentar