Podeli
Foto: EPA/ANTONIO BAT

Pulski amfiteatar od danas je ponovno otvoren za posetioce, svaki dan od devet do 17 sati, saopšteno je u ponedeljak iz Arheološkog muzeja Istre. Arheološki muzej Istre, koji je na osnovu odluke Grada Pule upravlja pulskim amfiteatrom i drugim spomenicima, 13. marta ove godine u skladu s merama suzbijanja širenja koronavirusa, zatvorio je za posetioce Arenu i druge objekte.

Poseotioci će se od danas morati da se prilagode epidemiološkim merama, a radno vreme će se produžiti ako se za posete pokaže veće zanimanje.

Inače, prema podacima Muzejskog dokumentacijskog centra (MDC), hrvatski su muzeji prošle godine imali više od 5,2 miliona posetilaca, a najposećeniji je bio Arheološki muzej Istre s više od 575 hiljada osoba.

Arena je najspektakularniji spomenik koji Pula nudi, a zahvaljujući njemu Arheološki muzej Istre ostvaruje velike prihode. Samo u prvih osam meseci prošle godine Arenu je posetilo 373.583 turista. Od ulaznica je ostvaren prihod od 14,6 miliona kuna, što je 2,6 posto ili oko 370.000 kuna više nego 2018. I posetilaca je bilo oko dva posto više.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram
;

Komentari

Vaš komentar