Podeli
Milo Đukanović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović otkazao je danas sve obaveze zbog iznenadne smrti svoje najbliže saradnice Dragice Ćeranić, uključujući i učešće na panelu u okviru završne onlajn regionalne konferencije “Kohezija Berlinskog procesa i EU integracija Zapadnog Balkana – Vremena izazova”.

Dragica Ćeranić bila je dugogodišnja Đukanovićeva sekretarica i saradnica od najvećeg poverenja, koja je uz njega još od 1989. godine, kada je izabran za sekretara Predsedništva Centralnog komiteta Saveza komunista Crne Gore (SK CG).

Pročitajte još:

Mediji navode da su od nje strepili svi državni funkcioneri i da su pokušavali da kupe njenu naklonost, kako bi imali bolju prohodnost kod Đukanovića.

Ćeranićeva je svoj uticaj kod Đukanovića „kupila“ bespogovornom odanošću, a posebno sposobnošću da čuva privatnost, tačnije njegove najintimnije i najpoverljivije tajne.

Kako navode, ona je bila u bliskim odnosima i sa suprugom aktuelnog crnogorskog predsednika, ali i sa njegovim političkim savetnikom Milanom Roćenom, sa kojim se poznavala još iz perioda zajedničkog penjanja po lestvici SK CG.

Komentari

Vaš komentar