Podeli:
Foto:Pero Jovović/Nova.rs

Na svega dva sata od beogradskog aerodroma, rajsko je mesto! Tamo gde su u zagrljaju Evropa i Azija, od postanka pa sve do danas, zaboravićete sve što vas tište i makar jedan put u životu osetićete se kao kralj. Najbolje što Turska može da vam ponudi nalazi se u Antalijskoj regiji, i to od sumraka do svitanja i tako u krug.

Zažmurio sam u avionu, a onda sam otvorio oči u Beleku, i doživljaj je bio baš kao da sam se probudio u raju. Bez sumnje iscrpljen od priče koja potresa ceo svet poslednjih meseci, a priče o COVID-u 19, iscrpljen od straha i mera predostrožnosti, najednom sam se našao na mestu na kome je moguće da sve to padne u zaborav. Iako maska nije postala prošlost, kao ni fizička distanca, letovanje i odmor postali su mogući.

PROČITAJTE JOŠ

Turci su uistinu „izmislili turizam“! Pa, čak i u vreme kada se ceo svet trese od straha od pošasti zvanom korona virus, oni vam omogućavaju besprekoran doživljaj leta, mora, plaže i uživanja. Spremni da se za sve pobrinu za vas i da vam leto učine sigurnim, a bez da se osetite uskraćenim za bilo šta.

Nasmejana lica, spremna da ispune svaku vašu želju zaista čine deo paketa All inclusive ili pak All ultra inclusive. Predivan smeštaji, duge peščane plaže, stabla eukaliptusa, sudar dva sveta (drevnog i modernog) nešto je što će vas zapljusnuti onog trenutka kada stanete na tlo Antalijske regije.

Dakle, ne oklevajte.  Slobodno letujte u Turskoj. Svi hoteli duž ove regije sertifikovani su kao sigurni za letovanje u vreme COVID-a 19. Ako vam se to čini kao nebitna informacija u koju vam je teško da poverujete, verujte ličnom iskustvu jednog čoveka od krvi i mesa. Otkako uđete na parking temperatura će da vam bude izmerena, a potom opet na recepciji i svaki put kada budete ušli u restoran.

Foto:Pero Jovović/Nova.rs

Koferi koji su prešli put od Srbije do Turske biće dezinfikovani od strane ljubaznog osoblja, a na svim mestima unutar hotelskih kompleksa imaćete svoj prostor na distanci od drugih ljudi, baš onako kako je to propisano. I to ne samo vama već svim ljudima koji su u poseti ovoj zemlji. Ono što je najbolje od svega, sve to vam neće umanjiti doživljaj, čak će učiniti da se osećate kao kralj svog univerzuma.

Foto:Pero Jovović/Nova.rs

Pesak je vruć, more je toplo, a voda u bazenima kristalno je čista.

Antalijski klub-hoteli idalje su prepuni sadržaja koji će upotpuniti vaš odmor, baš kao i onoj u kome sam se obreo poslednjih dana „Club Mega Saray“: adrenalinski spust toboganom, poslepodnevno kupanje u moru ili bazenu, uživanje u društvu animatora, a onda veče uz muziku, ples i ukusne koktele.

Foto:Pero Jovović/Nova.rs

Svaki obrok svojevrsno je uživanje u turskim specijalitetima. Bogatstvo začina, uzdiglo ih je na čak 10 mesto najpoznatijih kuhinja u svetu. No, ako mene pitate poslasticama su se popeli čak na prvo mesto. Živopisne boje, izvanredan aranžman, dovešće vas u situaciju da ne znate šta pre da probate.

Foto:Pero Jovović/Nova.rs

Ukoliko ste u dilemi da li treba da se uputite na putovanje sa decom, ne dvoumite se, jer su plaže duža Antalijske regije prepune porodica sa decom svih uzrasta, a hotelski kompleksi posebnu pažnju pridaju svojim najmlađim gostima sa obiljem sadržaja njihove interesne sfere.

Foto:Pero Jovović/Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar