Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena predstavila recept za pileće batake u testu u kombinaciji sa zdravim hlebom.

Pileći bataci u testu

Sastojci:

2 pakovanja lisnatog testa

5-6 bataka

300 g krompira

200 g šampinjona

1 luk

začin za piletinu

1 zelena paprika

maslinovo ulje

mirođija/peršun

so, biber

Priprema:

Batake začiniti po ukusu, pa dodati začin za piletinu i preliti ih maslinovim uljem i ispržiti sa obe strane u zagrejanom tiganju..

Krompir skuvati, pa mu dodati so, biber i izgnječiti ga kao za pire krompir. Zatim mu dodati seckanu mirođiju i seckanu zelenu papriku i sve lepo izmešati.

Na zagrejanom tiganju sa malo maslinovog ulja propržiti sitno seckan luk, pa mu dodati seckane pečurke i kratko prodinstajte i začinite po ukusu.

Lisnato testo iseći na 6 kvadrata/pravougaonika, a zatim drugo testo isecite na 12 manjih kvadrata/pravougaonika..

Uzmite jedan veći kvadrat pa na njega stavite manji kvadrat testa, na testo stavite krompir, pa dinstane pečurke i na kraju batak i sve to uvijete kao neki paketić. Ovako pripremljene batake složite na pleh obložen pek papirom, a drške bataka uvijte u foliju kako ne bi izgorele i pecite ih još nekih 20-25 minuta na 180-200 stepeni dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

Pročitajte još:

Zdravi hleb

Sastojci:

500 g mladog sira

4 jajeta

1 čen belog luka

1/2 šolje prosenih pahuljica

1 kašika luka u prahu

1/2 šolje ovsenih pahulja

1/3 šolje lana

1/2 šolje golice

1/2 šolje suncokreta i susama

1 prašak za pecivo

1 kašičica soli

Priprema:

Umutiti jaja sa sirom pa dodati sve sastojke redom i sve lepo sjediniti. Na plehu koji je obložen pek papirom vlažnim rukama napravite veknu i pecite nekih 50-60 minuta na 180-190 stepeni

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare