Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena, uz pomoć gastro blogerke Tamare Savić, na Instagramu poznate kao Putujuća kašika, predstavila recepte za tajlandski sutlijaš sa mangom i rolnice sa bananom.

Tajlandski sutlijaš sa mangom

Sastojci:

1 šolja oblog pirinča

1 zreo mango

3 kašike braon šećera

400 ml kokosovog mleka

malo soli

voda

Priprema:

Potopiti pirinač u vodi i ostaviti da odstoji preko noći. Sutradan prosuti tu vodu i sipati novu vodu da prelije pirinač i staviti da se kuva. Dodati pola konzerve kokosovog mleka (200 ml), malo soli i kašiku braon šećera.

Kada voda krene da ključa, smanjiti temperaturu na najmanje i ostaviti da se dokuva pirinač do kraja (maksimum 20 minuta).

Mango iseći na kriške, a preostalo kokosovo mleko kratko skuvati sa preostalim šećerom i, kad krene da ključa, skloniti sa ringle.

Kašikom oblikovati pirinač u činiju, dodati kriške manga i preliti sosom od kokosovog mleka.

Pročitajte još:

Prolećne rolnice sa bananom

Sastojci:

2 pirinčana papira

1 banana (presečena po sredini i napola)

1/2 kašike smeđeg šećera

ulje

čokolada

Priprema:

Presečenu bananu po sredini podeliti napola (po dužini), posuti braon šećerom i zaviti u papir (poput rolnice). Prvo preklopiti papir sa strane (leva i desna), a potom rolati papir sve dok ne dobijete lepu rolnicu.

Peći u dubljem i vrelom ulju dok ne dobije zlatnu boju, a korica ne postane hrskava.

Čokoladu otopiti i preliti preko hrskavih rolnica.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar