Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena, uz pomoć gastro blogerke Tamare Savić, na Instagramu poznate kao Putujuća kašika, predstavila recepte za tajlandski sutlijaš sa mangom i rolnice sa bananom.
Sastojci:
1 šolja oblog pirinča
1 zreo mango
3 kašike braon šećera
400 ml kokosovog mleka
malo soli
voda
Priprema:
Potopiti pirinač u vodi i ostaviti da odstoji preko noći. Sutradan prosuti tu vodu i sipati novu vodu da prelije pirinač i staviti da se kuva. Dodati pola konzerve kokosovog mleka (200 ml), malo soli i kašiku braon šećera.
Kada voda krene da ključa, smanjiti temperaturu na najmanje i ostaviti da se dokuva pirinač do kraja (maksimum 20 minuta).
Mango iseći na kriške, a preostalo kokosovo mleko kratko skuvati sa preostalim šećerom i, kad krene da ključa, skloniti sa ringle.
Kašikom oblikovati pirinač u činiju, dodati kriške manga i preliti sosom od kokosovog mleka.
Sastojci:
2 pirinčana papira
1 banana (presečena po sredini i napola)
1/2 kašike smeđeg šećera
ulje
čokolada
Priprema:
Presečenu bananu po sredini podeliti napola (po dužini), posuti braon šećerom i zaviti u papir (poput rolnice). Prvo preklopiti papir sa strane (leva i desna), a potom rolati papir sve dok ne dobijete lepu rolnicu.
Peći u dubljem i vrelom ulju dok ne dobije zlatnu boju, a korica ne postane hrskava.
Čokoladu otopiti i preliti preko hrskavih rolnica.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.