Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Marine Radivojše i Mine Svorcan predstavila recept za punjeni krompir.
4 krompira
voda
so
lovorov list
100 g mocarele
100 g šunke
3 kašike majoneza
1 kašika suvog peršuna
100 g slanine
50-100 g mocarele
Oljuštite i operite krompir, a zatim ga prepolovite i izdubite sredinu kašikom. U dubljem tiganju ili šerpi poređajte krompir jedan do drugog i prelijte vodom, zatim dodajte malo soli i malo lovorovog lista i kuvajte nekih 10 minuta dok krompir ne omekša.
Za punjenje iseći šunku i mocarelu na kockice, pa dodajte majonez i peršun i sve lepo izmešati.
Izvadite krompir iz tiganja/šerpe napunite ga i okolo obmotajte slaninom koju ćete pričvrstiti čačkalicama po potrebi, Na punjeni krompir stavite deblji komad mocarele.
Ovako pripremljen krompir stavite na pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Za detaljan postupak pogledajte video na početku teksta.