Nataša Pavlović je u emisiji "Praktična žena" treći put ugostila Milicu koja je ovaj put napravila "saltimbocca alla Romana".

Sastojci:

2 tanko sečene teleće šnicle

1 list žalfije

1 šnit pršute

so, biber, maslinovo ulje

kockica putera

brašno (pirinčano ili obično)

1 dl belog vina

Priprema:

Svaku šniclu izlupajte oklagijom između 2 lista papira za pečenje. Na svaku šniclu stavite jedan list sveže žalfije i jednu šnitu pršute i dobro pritisnite da se zalepi za meso. Ako je pršuta veća od teleće šnicle, možete malo ukrojiti da ne viri. Blago pobrašnite šnicle sa obe strane.

Zagrejte kockicu putera i nekoliko kašika maslinovog ulja. Pržite šnicle 2, 3 minuta sa obe strane na srednjoj vatri. Dodajte belo vino, ako je potrebno smanjite još malo temperaturu i poklopite. U ovom trenutku možete dodati i malo soli u sos . Dinstajte šnicle još nekih 5-10 minuta (u zavisnosti od debljine).

Poslužite uz salatu, pirinač ili neki prilog po vašem izboru.

Celu pripremu možete videti u videu na početku teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar