Nataša Pavlović je u emisiji "Praktična žena" treći put ugostila Milicu koja je ovaj put napravila "saltimbocca alla Romana".
2 tanko sečene teleće šnicle
1 list žalfije
1 šnit pršute
so, biber, maslinovo ulje
kockica putera
brašno (pirinčano ili obično)
1 dl belog vina
Svaku šniclu izlupajte oklagijom između 2 lista papira za pečenje. Na svaku šniclu stavite jedan list sveže žalfije i jednu šnitu pršute i dobro pritisnite da se zalepi za meso. Ako je pršuta veća od teleće šnicle, možete malo ukrojiti da ne viri. Blago pobrašnite šnicle sa obe strane.
Zagrejte kockicu putera i nekoliko kašika maslinovog ulja. Pržite šnicle 2, 3 minuta sa obe strane na srednjoj vatri. Dodajte belo vino, ako je potrebno smanjite još malo temperaturu i poklopite. U ovom trenutku možete dodati i malo soli u sos . Dinstajte šnicle još nekih 5-10 minuta (u zavisnosti od debljine).
Poslužite uz salatu, pirinač ili neki prilog po vašem izboru.
Celu pripremu možete videti u videu na početku teksta.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar