Višnja šnit torta je idealna zimska poslastica, istovremeno "vazdušasta" i "jaka", svečana i romantična - ali priprema zahteva malo vremena i iskustva. Pogledajte recept "Praktične žene".

Sastojci

za koru (X4)

-3 belanca

-4 kašike šećera

-6 kašike ml. pečenih lešnika

-1 kašika oštrog brašna

Fil

-12 žumanaca

-8 kašika šećera

-150-200 g čokolade

-1 kašika brašna

-1 šoljica mleka

-250 ml slatke pavlake

-250 g putera

Još

-100 g pečenih sec. lešnika

-oko 500 g višanja

Priprema:

Belanca ulupati u čvrst sneg, postepeno dodavajući šećer. Umešati lešnike i brašno. Masu izručite u kalup obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Ispeći 4 ovakve kore.

Za fil umutite žumanca sa šećerom, mlekom i brašnom pa skuvati na pari. Na pola kuvanja dodati čokoladu I mešati sve vreme dok se fil ne skuva. Fil ohladiti do sobne temperature. Umutiti mlečnu slatku pavlaku u šlag. U ohlađen fil dodati umućen puter, a zatim lagano umešati i slatku pavlaku. Filovati kore čokoladnim filom pa slagati višnje i posuti seckanim lešnicima i sve tako dok imate sastojke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar