Višnja šnit torta je idealna zimska poslastica, istovremeno "vazdušasta" i "jaka", svečana i romantična - ali priprema zahteva malo vremena i iskustva. Pogledajte recept "Praktične žene".
Sastojci
za koru (X4)
-3 belanca
-4 kašike šećera
-6 kašike ml. pečenih lešnika
-1 kašika oštrog brašna
Fil
-12 žumanaca
-8 kašika šećera
-150-200 g čokolade
-1 kašika brašna
-1 šoljica mleka
-250 ml slatke pavlake
-250 g putera
Još
-100 g pečenih sec. lešnika
-oko 500 g višanja
Priprema:
Belanca ulupati u čvrst sneg, postepeno dodavajući šećer. Umešati lešnike i brašno. Masu izručite u kalup obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Ispeći 4 ovakve kore.
Za fil umutite žumanca sa šećerom, mlekom i brašnom pa skuvati na pari. Na pola kuvanja dodati čokoladu I mešati sve vreme dok se fil ne skuva. Fil ohladiti do sobne temperature. Umutiti mlečnu slatku pavlaku u šlag. U ohlađen fil dodati umućen puter, a zatim lagano umešati i slatku pavlaku. Filovati kore čokoladnim filom pa slagati višnje i posuti seckanim lešnicima i sve tako dok imate sastojke.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar