Ako mislite da ste već usavršili sve načine pripreme krompira - vreme je da isprobate slani tart sa krompirom i prazilukom.
-4-8 komada kora za pitu
-puter za premazivanje
-200 g sira
-veza peršuna
-1 praziluk
-2-3 krompira
-1 žumance
-susam
Krompir isecite na tanke šnite, praziluk na sitne kockice i peršun naseckajte što sitnije.
Koru premažite otopljenim puterom, a zatim staviti drugu koru koju ste stavili malo na dole i nju premazati puterom, a zatim treću koru koju takođe premazujemo puterom i na kraju četvrtu koru ( ukoliko su kore tanje stavite 8 kora). Poslednju koru ne premazujemo puterom. Sir pomešati sa peršunom i stavite na centar kora, zatim rasporedite praziluk po siru i na kraju krompir. Uvijte krajeve kora da dobijete formu tarta/pogače. Premažite je umućenim žumancetom i pospite susamom.
Prebacite je na pleh obložen pek papirom i pecite 20-30 minuta na 180 stepeni.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar